Sport

Rafael Nadal nu va juca la Roland Garros 2023. A anunțat când va reveni pe teren și momentul când își va încheia cariera. Update

Rafael Nadal nu va juca la Roland Garros 2023 din cauza unei accidentări, vorbindu-le fanilor despre decizia grea pe care a luat-o.
18.05.2023 | 18:09
Rafael Nadal nu va juca la Roland Garros 2023 A anuntat cand va reveni pe teren si momentul cand isi va incheia cariera Update
Rafael Nadal nu va juca la Roland Garros 2023. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
18-05-2023
15:15

Nadal a anunțat că 2024 va fi ultimul său an în tenis

Rafael Nadal a susținut o conferință de presă în care a confirmat faptul că nu va juca în acest la Roland Garros și a precizat că cel mai probabil 2024 va fi ultimul său an în circuit.

”Este imposibil să particip la Roland Garros. După mulți ani, nu voi putea fi acolo. Îmi va lipsi orașul, vă imaginați cât de dificil este. Nu este o decizie luată cu mintea, ci de corpul meu.

Nu am intenția de a juca în lunile următoare. Realitatea este că, în ciuda victoriilor obținute în ultimii ani, lucrurile nu au fost atât de bune. Dacă nu ești fericit, ajunge să îți afecteze viața personală. Așteptam cu drag turneul de la Paris, dar nu am reușit să ajung la nivelul dorit.

Acum sunt bine, sunt mai bine decât săptămâna trecută. Dar sunt trist, am pierdut un întreg sezon. Trebuie să accept situația, chiar dacă e frustrant. Nu știu ce se va întâmpla anul viitor. Nu știu dacă voi putea fi competitiv în turneele majore. E complicat după o pauză atât de lungă.

Nu sunt genul de om care să ofere o dată exactă. O să fac ce simt că e mai bine pentru corpul meu și pentru sănătatea mea. Voi încerca să revin în circuit la finalul anului, în Cupa Davis. Cel mai probabil, 2024 va fi ultimul meu an în circuit”, a declarat Nadal.

Starul spaniol a spus că avea iluzia că va putea participa la mai multe turnee importante, printre care Roland Garros, Madrid, Barcelona, Monte Carlo sau Roma, însă nu va putea juca, fiind trist din această cauză.

Rafael Nadal nu va juca la Roland Garros 2023

Rafael Nadal nu va fi prezent la Roland Garros 2023 din cauza unei accidentări suferite la Australian Open 2023, anunțând decizia luată prin intermediul rețelelor de socializare:

ADVERTISEMENT

„Săptămânile trec, iar eu aveam iluzia că voi putea juca în turnee care sunt cele mai importante din cariera mea, precum Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma, Roland Garros.

Accidentarea nu s-a vindecat încă și nu știu ce trebuie să fac pentru a putea concura. Mă antrenam, dar acum am decis să schimb puțin direcția, să urmez un alt tratament și să vedem dacă lucrurile se îmbunătățesc pentru a încerca să ajung la următorul eveniment.

ADVERTISEMENT

Nu pot oferi termene pentru că nu știu. Așa stau lucrurile acum!”, a declarat Rafael Nadal. Astfel, Rafa Nadal nu își va putea apăra titlul câștigat în urmă cu un sezon în Franța.

Din 2005, Rafael Nadal a participat în fiecare an la Roland Garros

Rafael Nadal a participat în fiecare an la Roland Garros din 2005, iar durerea este cu atât mai mare pentru sportivul iberic. În urmă cu două săptămâni, acesta anunța neparticiparea la turneul de la Roma, explicând că nu s-a antrenat de mult timp la un nivel înalt:

ADVERTISEMENT

„Deși am sesizat o îmbunătățire în ultimele zile, deja sunt multe luni de când nu am putut să mă antrenez la un nivel înalt, procesul de readaptare are ritmul lui și nu am altceva de făcut decât să accept asta și să continui să muncesc.

Îmi pare rău să vă anunț că nu voi putea participa la turneul de la Roma. Știți foarte bine cât de tare mă doare că ratez încă unul dintre turneele care mi-au marcat cariera și pe mine personal și toată susținerea și dragostea fanilor mei italieni”.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a ieșit și din top zece al ierarhiei WTA din cauza accidentării, fiind pentru prima dată în 18 ani când se întâmpla un astfel de lucru. În 2020, Roland Garros nu s-a putut desfășura din cauza pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT