Sporturi

Rafael Nadal, omul recordurilor la Roland Garros! Cifrele “Matadorului” sunt de pe altă lume

09.06.2019 | 20:15
Rafael Nadal omul recordurilor la Roland Garros Cifrele Matadorului sunt de pe alta lume
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a câștigat al 12-lea trofeu la Roland Garros după ce l-a învins în ultimul act pe Dominic Thiem: 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. “Matadorul” își continuă domnia la Paris, acolo unde a pierdut doar 2 meciuri în 14 ani și ajunge la 18 turnee de Grand Slam, două mai puține decât Roger Federer. Thiem este la a doua finală majoră pierdută, ambele în fața lui Rafa la Roland Garros. 

Nadal este un om al recordurilor. Cu siguranță, ibericul în vârstă de 33 de ani este în continuare avid după performanță. Cifrele “Matadorului” sunt de pe altă lume și FANATIK vă prezintă cele mai importante borne din cariera sportivului născut în Manacor:

ADVERTISEMENT

1

Rafael Nadal este primul jucător care câștigă de 11 ori trei turnee diferite. Este vorba de Roland Garros (12), Monte Carlo (11) și Barcelona (11).

2

Rafa Nadal este al doilea jucător din Era Open care câștigă de 12 ori un turneu la orice nivel. Martina Navratilova a câștigat turneul de la Chicago de 12 ori între 1978 și 1990.

ADVERTISEMENT

3

La 33 de ani și 6 zile, Rafa este al treilea cel mai bătrân campion de la Roland Garros în Era Open după Andres Gimeno în 1972 (34 de ani și 306 zile) și Ken Rosewall în 1968 (33 de ani și 220 de zile)

4

Este al patrulea jucător din Era Open care câștigă patru sau mai multe turnee de Grand Slam după 30 de ani, după Rod Laver, Ken Rosewall și Roger Federer

ADVERTISEMENT

12 

“Matadorul” este singurul jucător din istorie care câștigă de 12 ori același turneu de Grand Slam. Margareth Court a câștigat de 11 ori la Australian Open, Martina Navratilova (9 la Wimbledon), Roger Federer (8 la Wimbledon), Serena Williams și Novak Djokovic (7 la Australian Open), Steffi Graf și Pete Sampras (7 la Wimbledon).

Rafael Nadal, omul recordurilor la Roland Garros! Cifrele Matadorului sunt de pe altă lume
Rafael Nadal, omul recordurilor la Roland Garros! Cifrele Matadorului sunt de pe altă lume FOTO: Rafa Nadal în 2005, la primul titlu la Roland Garros

12-0

Este raportul de victorii-înfrângeri în finalele disputate de Rafa Nadal la Roland Garros.

18 

Este numărul de turnee de Grand Slam deținute de Rafa Nadal. Doar Roger Federer îl depășește în acest clasament la masculin, având 20 de turnee majore. Novak Djokovic este pe locul 3 cu 15 turnee majore

ADVERTISEMENT

26 

Rafa Nadal are 26 de finale de Grand Slam. Doar Roger Federer îl depășește la acest capitol cu 30 de finale în turneele majore.

50 

Este numărul de seturi consecutive câștigate de Rafa Nadal pe zgură. Seria s-a încheiat în sferturile de finală de la Madrid în 2017 unde Dominic Thiem l-a învins pe Rafa Nadal.

59

Este a 59-lea turneu de zgură câștigat de Rafa Nadal, record absolut în Era Open. În 2017 la Monte Carlo, Rafa Nadal a câștigat al 50-lea turneu și l-a depășit pe Guillermo Villas, deținătorul recordului până atunci cu 49 de turnee.

Rafael Nadal, omul recordurilor la Roland Garros! Cifrele Matadorului sunt de pe altă lume
Rafael Nadal, omul recordurilor la Roland Garros! Cifrele Matadorului sunt de pe altă lume

82

Numărul de titluri ATP câștigate de Rafa Nadal.

93 

Rafa Nadal are 93 de victorii la Roland Garros din 2005 până în prezent. Ibericul a pierdut doar două meciuri în cariera lui la Internaționalele Franței: Robin Soderling în 2009 și Novak Djokovic în 2015.

260

Victoriile obținute de Rafa Nadal în turneele de Grand Slam

Rafael Nadal, omul recordurilor la Roland Garros! Cifrele Matadorului sunt de pe altă lume
Rafael Nadal, omul recordurilor la Roland Garros! Cifrele Matadorului sunt de pe altă lume FOTO: Nadal și Thiem

950

Numărul de victorii reușite de Rafa Nadal în carieră

109,257,186

Este suma, în dolari, câștigată de Rafa Nadal din premii în carieră.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: