Sporturi

Rafael Nadal, operat la gleznă! Ibericul nu va mai evolua la niciun turneu în 2018

06.11.2018 | 15:15
Rafael Nadal operat la glezna Ibericul nu va mai evolua la niciun turneu in 2018

Rafael Nadal (locul 2 ATP) a fost operat cu succes la glezna dreaptă. Rafa Nadal, ocupantul locului secund în clasamentul ATP, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a scăpa de durerile de la piciorul drept. Ibericul în vârstă de 32 de ani a fost supus unei artroscopii la glezna dreaptă, luni seara, într-o clinică din Barcelona, care a decurs conform aşteptărilor.

Fostul lider mondial din circuitul masculin de tenis a evoluat anul acesta la doar nouă turnee, plus alte două meciuri în cadrul Cupei Davis, pe care le-a şi câştigat, însă a fost urmărit la tot pasul de accidentări şi diferite probleme de sănătate, care i-au adus vacanţa de sfârşit de an mult mai devreme decât se aştepta reprezentantul de seamă al Spaniei în circuitul ATP.

Rafael Nadal a avut nevoie de intervenţie chirurgicală la glezna dreaptă

Aceasta este doar a doua intervenţie chirurgicală din cariera lui Nadal, care a mai fost operat de apendicită în 2014, chiar înainte de a lua parte la turneul ATP Masters 1.000 de la Shanghai (China). Din cauza problemei la glezna dreaptă, Rafa a fost nevoit să abandoneze din cadrul Turneului Campionilor, unde a fost înlocuit de americanul John Isner. Medicii clinicii din Barcelona au precizat că Nadal avea “un corp liber intra-articular la glezna dreaptă”, fiind necesară o artroscopie pentru extragerea acestuia, astfel încât Nadal să se gândească serios la un nou sezon de poveste anul care vine.

Campionului spaniol i-a fost permis să înceapă recuperarea chiar din această săptămână, pentru a putea fi în cea mai bună formă la începutul anului şi pentru a participa la cel mai înalt nivel la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului viitor, care va debuta pe 14 ianuarie, la Melbourne. În urma ultimelor retrageri ale marelui campion spaniol, Novak Djokovic va încheia sezonul pe prima poziţie a clasamentului mondial.