Sport

Rafael Nadal, pe urmele Simonei Halep: „Am rămas în Spania, deși plătesc taxe uriașe!”

Rafa Nadal a urmat exemplul Simonei Halep și a ales să nu plece din țara natală.
29.08.2021 | 10:02
Rafael Nadal pe urmele Simonei Halep Am ramas in Spania desi platesc taxe uriase
Rafael Nadal a urmat exemplu Simonei Halep și a ales să nu își părăsească țara. „Am rămas în Spania deși plătesc taxe uriașe!”
ADVERTISEMENT

Marele campion spaniol Rafael Nadal (35 ani) a ales să rămână fidel țării unde a copilărit, deși a avut oportunitatea să plece din Spania, chiar dacă în alte locuri ar fi plătit impozite mai mici. La fel a făcut și Simona Halep, în ciuda faptului că și ea achită impozite destul de mari statului român.

Rafa Nadal: „Am avut oportunitatea să plec din Spania, dar am ales să rămân”

Câștigător a 20 de titluri de Mare Slam, Rafael Nadal a declarat că a avut șansa să plece din Spania, dar a ales să nu își calce peste principii. Rafa nu a vrut niciodată să se mute din Mallorca, nici măcar în Barcelona, ​​unde a avut ocazia să se antreneze gratuit.

ADVERTISEMENT

„Să rămân aici, în Manacor, a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Aceasta este una dintre cele mai satisfăcătoare alegeri din cariera mea. Am vrut să rămân acasă, să lucrez cu unchiul meu și să-mi păstrez familia în jurul meu.

Când eram tânăr, am avut ocazia să merg la centrul de înaltă performanță din Barcelona pentru a mă antrena, fără a plăti nimic.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă asta însemna că familia mea trebuia să facă sacrificii financiare semnificative. Când am devenit profesionist, unii oameni mi-au sugerat să merg să locuiesc în altă parte, pentru că ar fi fost foarte convenabil din punct de vedere al banilor

Totuși, am decis să rămân în Spania și să plătesc o taxă de 50% pentru tot ce am câștigat din tenis în ceea ce ar fi putut fi o scurtă carieră. Aș fi câștigat mult mai mulți bani dacă aș fi trăit în străinătate, dar asta nu m-ar bucura și ar fi putut să mă coste mai mult personal”, a declarat Nadal, potrivit Tennis World USA.

ADVERTISEMENT

Nici Simona Halep nu pleacă din România: „Sunt parte din această țară”

Simona Halep are o avere estimată la 47 de milioane de dolari și a fost sfătuită de mai multe ori să se mute în străinătate, pentru a nu mai plăti impozite uriașe către statul român.

De pildă, Novak Djokovic și-a mutat reședința într-un paradis fiscal, la Monte Carlo, pentru ca veniturile sale să fie supuse unor taxe cât mai mici.

ADVERTISEMENT

Simona a ales să trăiască în România, explicând motivul hotărârii sale. „Ai posibilitatea să locuiești oriunde în lume, dar te întorci mereu acolo unde sunt rădăcinile tale. De ce iubești atât de mult România?”, a întrebat-o Chris Evert pe fostul număr 1 mondial.

„Prefer să mă întorc tot timpul în România, pentru că îmi place energia acestei țări. Este o țară frumoasă. Chiar dacă suferim economic, avem locuri frumoase! Îmi place să ies, să simt energia oamenilor, să văd locurile frumoase. Acum că am lăsat în urma părțile negative, încerc să ajut copiii un pic să nu mai fie negativiști.

Viața este atât de frumoasă și dacă știm să o trăim ne putem bucura la maxim. Acum îi văd pe acești copii și încerc să fiu o sursă de inspirație pentru ei, să fie pozitivi. Vreau să le transmit asta. Simt că sunt parte din această țară și nu voi pleca niciodată.”, a răspuns Simona.

ADVERTISEMENT
Tags: