Sporturi

Rafael Nadal pregăteşte o nouă tactică pentru 2019! Ce antrenor i se va alătura ibericului

30.12.2018 | 12:30
Rafael Nadal pregateste o noua tactica pentru 2019 Ce antrenor i se va alatura ibericului
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal pregăteşte o nouă tactică pentru noul sezon competiţional. Pentru Rafael Nadal, sfârşitul de sezon al 2018 nu a fost deloc unul pe placul ibericului, asta pentru că nu a putut evolua din cauza accidentărilor multiple. Ibericul în vârstă de 32 de ani a fost deranjat de mai multe dureri care şi-au făcut de fiecare dată apariţia când erau mai puţin aşteptate. De altfel, după ce s-a retras în semifinale la US Open, Rafa nu a putut juca deloc în China din cauza durerilor din zona genunchiului.

Mai târziu, Rafa s-a retras de la Turneul Campionilor şi a fost operat la gleznă, iar acum susţine că se simte bine, pregătit pentru un nou sezon presărat cu încercări de tot felul la fiecare pas. Nadal nu stă cu mâinile în sân şi se pregăteşte temeinic pentru 2019. El are şi o nouă tactică, în care crede cu adevărat, dar şi un nou antrenor cooptat de curând în echipă.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal şi noul său plan de bătaie pentru 2019

Este vorba despre bunul său prieten din copilărie, Tomeu Salva, fost jucător de tenis, stângaci. În prezent, el pregătește tinerii sportivi din cadrul Academiei Nadal din Manacor. Tomeu Salvava fi alături de iberic începând cu noul sezon, urmând să colaboreze cu Carlos Moya și Francisco Roig, ceilalți doi antrenori ai lui Rafa. “La început, a fost ciudat să fac asta, pentru că Rafa e cel mai bun prieten al meu, e ca un frate. Suntem din aceeași zonă, ne-am antrenat de când eram copii, dar cu timpul m-am obișnuit cu rolul de antrenor”, a declarat Tomeu Salva pentru Marca.

Încă o schimbare pe care ibericul o are în plan este mişscarea la serviciu. El şi-a exersat serviciul în cadrul turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, în meciul disputat cu sud africanul Kevin Anderson, care a observat ceva nou în jocul lui Rafa. “Am observat ceva diferit la serviciul lui. A avut o perioadă în care a stat departe, așa că a avut timp să facă niște ajustări. Va fi interesant să vedem dacă această schimbare îi va ajuta serviciul în sezonul următor”, a declarat Kevin Anderson, care s-a impus în faţa lui Nadal, scor 6-4, 3-6, 4-6. Până la meciul cu Anderson de la Abu Dhabi, Nadal nu mai jucase un meci de patru luni, când s-a retras din semifinala de la US Open cu Juan Martin del Potro.

ADVERTISEMENT