Rafael Nadal, pregătit să domine circuitul ATP: “Sunt gata să concurez din nou!”

Irina Aldea   
in Sporturi
08/04/2018, 18:42
Rafael Nadal, pregătit să domine circuitul ATP: “Sunt gata să concurez din nou!”

Rafael Nadal continuă să joace perfect pentru Spania. După ce a trecut vineri de Philipp Kohlschreiber, astăzi a adus şi al doilea punct pentru Spania, după ce a trecut de Alexander Zverev, locul 4 ATP, cel mai bun tenismen al Germaniei. La conferinţa de presă, liderul mondial din ATP a mărturisit că “se simte pregătit să concureze din nou la cel mai înalt nivel”. “Este primul eveniment pe care îl duc la bun sfârşit anul acesta. Victoria împotriva lui Zverev este importantă atât pentru mine, cât şi pentru echipă”, a declarat Rafa pentru Marca.

Căştigător a 16 titluri de Mare Şlem, Nadal a declarat că s-a simţit foarte bine după ce a început antrenamentul în Valencia. “Sesiunile de antrenament m-au făcut să cred în şansele şi în oportunităţile mele, dar încă am nevoie să câştig meciuri. Sunt fericit cu nivelul pe care l-am arătat, vreau să fiu pregătit de competiţii şi să ajung la nivelul necesar pentru a avea o şansă în fiecare meci pe care-l joc, indiferent de adversar”, a spus Nadal după victoria cu Zverev.

Rafael Nadal: “I-am spus lui David să nu coboare nivelul”

Nadal s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 6-4, 6-4, după ce nu pierduse set nici în partida de vineri. Ibericul a jucat sub mare presiune, în condiţiile în care Germania avea 2-1, iar un eventual eşec ar fi însemnat eliminarea Spaniei. Astfel, meciul decisiv se dispută între David Ferrer şi Philipp Kohlschrer. Ambii au pierdut în primul meci, ibericul cu Zverev, iar neamţul cu Nadal. Partida de dublu a fost câştigată de Germania. În semifinale, învingătoarea acestei manşe va înfrunta Franţa.“I-am spus vineri lui David să nu coboare deloc nivelul de activare pentru că e posibil să se lupte pentru punctul decisiv, şi iată că aşa a fost”, a mai spus Nadal făcând referire la ultimul meci din această confruntare şi la bunul său prieten, David Ferrer.

Închide ×