Sport

Rafael Nadal, primul eșec în turneele de Grand Slam din 2022. Spaniolul a fost eliminat în optimile US Open

Rafael Nadal a fost învins în optimile US Open de americanul Frances Tiafoe în patru seturi scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3. A fost primul eșec al spaniolului în turneele de Grand Slam din 2022, după 22 de victorii consecutive.
06.09.2022 | 12:23
Rafael Nadal primul esec in turneele de Grand Slam din 2022 Spaniolul a fost eliminat in optimile US Open
Rafael Nadal a fost eliminat în optimile de finală de la US Open de americanul Frances Tiafoe, cu scorul de 3-1 la seturi. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a părăsit ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, după eșecul în patru seturi suferit aseară în optimile de finală în fața americanului Frances Tiafoe, la capătul a trei ore și 34 de minute.

Tiafoe, primul american în sferturi la US Open din ultimii 16 ani

Spaniolul de 36 de ani și-a văzut, astfel, spulberate șansele de a cuceri un al 23-lea titlu de Mare Șlem, prin care și-ar fi extins recordul absolut în materie.

ADVERTISEMENT

Condus cu 2-1 la seturi, Nadal a început foarte bine setul al patrulea și s-a aflat în avantaj după primele patru game-uri, scor 3-1. A fost momentul în care Frances Tiafoe a revenit incredibil, câștigând următoarele cinci game-uri fără replică din partea ibericului.

Astfel, Tiafoe a devenit, la 24 de ani, cel mai tânăr tenisman american calificat în sferturile US Open de la Andy Roddick, în 2006.

ADVERTISEMENT

Nadal: “E timpul să am primul meu copil”

Rafael Nadal a fost afectat din punct de vedere mental pe toată durata turneului de la Flushing Meadows după ce soția sa, Mery Perello, a fost internată pentru câteva zile într-o clinică privată din Palma de Mallorca din cauza unor probleme medicale, ea fiind însărcinată în șapte luni cu primul lor copil.

De aceea, primele gânduri după înfrângerea de ieri s-au îndreptat spre momentul nașterii pruncului său: “Acum este timpul să am primul meu copil și ca totul să meargă bine. Nu am jucat bine, iar când se întâmplă asta, trebuie să pierzi.”

ADVERTISEMENT

Numărul 3 ATP a suferit primul lui eșec într-un turneu de Grand Slam în 2022, după 22 de victorii consecutive. Triumfător la Australian Open și Roland Garros, Nadal a fost nevoit să abandoneze la Wimbledon după succesul din sferturile de finală în fața lui Taylor Fritz.

“Unii vin, alții pleacă”

Ultima înfrângere a lui Nadal într-un turneu major a fost în semifinalele Roland Garros din 2021 în fața lui Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

După ce și Marin Cilic a fost eliminat de spaniolul Carlos Alcaraz în cinci seturi, US Open va oferi un câștigător în premieră al unui turneu de Grand Slam.

“Anii trec. Este cercul vieții. Unii trec, alții vin. Lumea continuă să se miște. Este ciclul natural. Mereu a fost la fel. Suntem acolo sus de mulți ani, vin alții și vom pleca. Este total logic”, a declarat Nadal după eșecul în fața lui Frances Tiafoe.

Tiafoe, felicitat de LeBron James

“Ceva special s-a întâmplat astăzi. Nu știu ce să spun, dar sunt foarte fericit. Rafa este unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor și eu am jucat incredibil”, a spus jucătorul american imediat după victorie.

Tiafoe a fost felicitat de LeBron James într-un mesaj postat pe Twitter: “Felicitări, Rege tânăr!!! Ai meritat!”

ADVERTISEMENT