Sporturi

Rafael Nadal reacţionează după ce Ion Ţiriac a ameninţat că va muta turneul de la Madrid într-un alt oraş

09.05.2018 | 13:23
Rafael Nadal reactioneaza dupa ce Ion Tiriac a amenintat ca va muta turneul de la Madrid intrun alt oras
Nadal reactioneaza dupa ce Tiriac a spus ca va muta turneul din Madrid

Rafael Nadal a reacţionat după ce Ion Ţiriac a ameninţat că va muta turneul de la Madrid într-un alt oraş, pe fondul neînţelegerilor cu autorităţile locale.

Nadal le-a transmis autorităţilor că vor face o mare greşeală în cazul în care vor permite ca Ţiriac să mute turneul, având în vedere că acesta produce mari beneficii pentru Madrid şi Spania. “Un lucru este clar! Este dificil să ai în ţara ta competiţii de un asemenea calibru pentru că sunt foarte puţine. Dacă Spania este promovată, dacă oraşul Madrid este promovat, astea sunt deja certitudini.

Ştiu care sunt costurile pentru a găzdui un asemenea eveniment şi ştiu că sunt multe locuri în lume care şi-ar dori să plătească sume uriaşe pentru a avea posibilitatea de a găzdui asemenea competiţii. Madrid a reuşit să aibă un asemenea turneu, iar dacă l-ar pierde ar însemna foarte probabil să nu-l mai recupereze niciodată”, a spus Nadal într-o conferinţă de presă.

Ţiriac ameninţă cu schimbarea locaţiei turneului organizat acum la Madrid

Ţiriac are un parteneriat cu municipalitatea, pe baza căruia încasează anual 10 milioane de euro pentru a ţine turneul la Madrid. Acesta expiră în 2021 şi, deşi Ţiriac a încercat să-l prelungească, autorităţile s-au opus. În aceste condiţii, Ţiriac a ameninţat că mută turneul într-un alt oraş şi nu înţelege reacţia municipalităţii.

Conform unui studiu, turneul de la Madrid generează anual venituri în valoare de 107 milioane de euro pentru capitala Spaniei, în timp ce municipalitatea îi oferă lui Ţiriac 10 milioane de euro. Problema este că înţelegerea dintre Ţiriac şi municipalitate a fost contestată puternic de opoziţie la nivelului Consiliului oraşului Madrid. Opoziţia nu înţelege de ce Ţiriac încasează această sumă de bani şi s-a hotărât să se amâne orice discuţie privind prelungirea contractului.