Rafael Nadal, pregătit să înfrunte echipa Germaniei în Cupa Davis: “Recuperarea merge bine”

Irina Aldea   
in Sporturi
27/03/2018, 16:26
Rafael Nadal, pregătit să înfrunte echipa Germaniei în Cupa Davis: “Recuperarea merge bine”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Rafael Nadal, locul 2 ATP, a fost convocat de căpitanul nejucător Sergi Bruguera pentru partida pe care echipa Spaniei o va disputa, între 4 şi 6 aprilie, la Valencia, cu Germania, în sferturile de finală ale Cupei Davis. Ibericul se va întoarce în fruntea ierarhiei mondiale pe 2 aprilie, atunci când va face rocada cu bunul său prieten, Roger Federer.

Rafael Nadal va juca pentru prima dată în Cupa Davis, dupa doi ani de pauza, iar Spania are ca obiectiv câştigarea marelui trofeu pentru a şasea oară în istorie. Pentru întâlnirea cu Germania, care va avea loc pe zgură, Sergi Bruguera a mai convocat patru jucători: Pablo Carreno Busa, locul 19 ATP, Roberto Bautista Agut, locul 15 ATP, David Ferrer, locul 35 ATP, şi Feliciano Lopez, locul 32 ATP.

Sergi Bruguera: “Nadal speră să revină la cel mai bun nivel”

“El devine din ce în ce mai bun, se antrenează, se reface şi e mai puternic. Rafa are o mare speranţă să ajungă săptămâna viitoare la cel mai bun nivel pe care îl poate atinge. A avut acea accidentare în Australia şi s-a agravat în timp, dar acum este în regulă. Se întâmplă tuturor sportivilor, însă recuperarea merge bine şi sperăm că va ajunge (în Cupa Davis) în cea mai bună condiţie posibilă”, a spus căpitanul nejucător al Spaniei. La finalul lunii februarie, Nadal s-a retras de la turneul de la Acapulco, din cauza faptului că nu s-a refăcut după accidentarea la coapsa dreaptă, suferită în sferturile de finală ale Australian Open 2018.

Închide ×