Sporturi

Rafael Nadal scrie istorie! Este primul jucător din istorie care ocupă locul 1 ATP în trei decade diferite

31.12.2019 | 09:29
Rafael Nadal scrie istorie Este primul jucator din istorie care ocupa locul 1 ATP in trei decade diferite
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal este unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie, iar ibericul nu încetează să uimească nici la vârsta de 33 de ani. Spaniolul va intra în anul 2020 clasat pe locul 1 ATP și devine primul jucător de tenis din istorie care ocupă prima poziție în clasament în trei decade diferite.

Rafael Nadal scrie în continuare istorie în tenis

Rafael Nadal a avut un an 2019 extraordinar, în care a câștigat Roland Garros, pentru a 12-a dată în carieră și US Open, pentru a patra oară. Astfel, „Rafa” termină anul pe primul loc și întră în 2020 de pe prima poziție.

ADVERTISEMENT

Ibericul este primul jucător de tenis care ocupă prima poziție a clasamentului ATP pentru trei decade diferite. 2008 a fost anul în care spaniolul a devenit pentru prima dată lider mondial.

Anii în care Rafael Nadal s-a clasat pe primul loc ATP:

  • 2008
  • 2010
  • 2013
  • 2017
  • 2019

„A fost un sezon extraordinar pentru mine!”

Rafael Nadal a povestit într-un interviu pentru presa spaniolă cum a trăit anul 2019: „Sezonul a fost extraordinar din toate punctele de vedere. Am trăit toate sentimentele, multe dintre ele pozitive, dar şi câteva destul de dificile.

ADVERTISEMENT

Din fericire, a fost un moment în care am intrat în formă bună şi nu am mai ieşit de acolo. Dar nu pot uita ce s-a întâmplat în ianuarie. Am venit după un 2018 cu un tenis bun, dar complicat din punct de vedere al sănătăţii.

Am avut doar 7 turnee cu rezultate foarte bune. Am terminat însă pe locul 2”.

„Apoi, la început de 2019, m-am retras de la Brisbane după o accidentare la bicepşi. Sunt mici lucruri care sunt uitate, dar în acele momente te macină. Am ajuns la Melbourne cu mari dubii, dar am jucat bine, cu excepţia finalei.

ADVERTISEMENT

M-am simţit confortabil, dar apoi în Acapulco am simţit alte dureri la încheietură şi m-am putut antrena doar o zi înainte de debut.

Apoi am pierdut cu Kyrgios, am jucat, dar nu am putut să-l înving. Tratamentul a dat roade şi apoi la Indian Wells nu am putut să joc în semifinale din cauza unei alte probleme la genunchi.

ADVERTISEMENT

Acela a fost cel mai dificil moment al anului, a venit după mulţi ani plini de accidentări”, și-a amintit Rafael Nadal.

  • 33 de ani a împlinit Rafael Nadal pe 3 iunie
ADVERTISEMENT
Tags: