Sport

Rafael Nadal și Novak Djokovic, în pericol la Wimbledon 2022. Dezvăluire incendiară a unei jucătoare de top despre cazurile de Covid-19 de la Roland Garros

Doi dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, Novak Djokovic și Rafael Nadal, ar putea să dispară de pe tabloul masculin de la Wimbledon 2022 din cauza problemelor cu coronavirusul.
29.06.2022 | 12:23
Rafael Nadal si Novak Djokovic in pericol la Wimbledon 2022 Dezvaluire incendiara a unei jucatoare de top despre cazurile de Covid19 de la Roland Garros
Doi dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, Novak Djokovic și Rafael Nadal, ar putea să dispară de pe tabloul masculin de la Wimbledon 2022 din cauza problemelor cu coronavirusul. Sursă foto: forbes.com
ADVERTISEMENT
29-06-2022
09:24

Jucătorii au evoluat cu Covid-19 la Roland Garros

Jucătoarea franceză de tenis Alize Cornet a dezvăluit că la ediția din acest an de la Roland Garros sportivii au continuat să evolueze deși au fost infectați cu Covid-19 pentru că au avut o înțelegere să nu anunțe cazurile.

”La Roland Garros toți jucătorii au fost infectați cu Covid-19 și ne-am înțeles să nu spunem nimic. Am avut febră, dureri de gât, dar am continuat să jucăm”, a mărturisit Alize Cornet, conform jurnalistului Luigi Gatto.

Până la acest moment, italianul Matteo Berrettini, finalistul din 2021, și croatul Marin Cilic, semifinalist în acest an la Roland Garros, au fost nevoiți să se retragă după ce au fost depistați cu Covid-19.

Novak Djokovic și Rafael Nadal, tremură pentru prezența la Wimbledon 2022

Problema ar putea fi una extrem de complicată pentru organizatorii de la Wimbledon 2022 și numărul jucătorilor infectați să fie mult mai mare. Și în pericol să află principalii favoriți la câștigarea trofeului, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Sârbul, care nu este vaccinat, este deja calificat în turul secund după victoria nu tocmai lejeră cu sud-coreeanul Soonwoo Kwon, în timp ce spaniolul urmează să debuteze marți într-un meci cu argentinianul Francisco Cerundolo.

Problema celor doi jucători de top este că înainte de începerea turneului s-au antrenat alături de Berrettini și Cilic și există posibilitatea să fi contractat virusul. Dacă acest lucru se va confirma, ei vor fi nevoiți să se retragă.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, Djokovic a avut programată o ședință de pregătire cu Cilic, în timp ce Nadal a ieșit pe teren alături de Berrettini. Mai mult, italianul s-a întâlnit în complexul de la All England Club și cu Nole.

Djokovic ar putea ieșit din Top 10 ATP

În aceste condiții turneul de la Londra ar putea deveni un adevărat fiasco. Și asta după ce germanul Alexander Zverev nu a putut fi prezent la start din cauza accidentării grave suferite la Roland Garros, iar rușii Daniil Medvedev și Andrey Rublev au fost excluși din cauza războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

ATP a luat decizia ca pentru prima oară în istorie la Wimbledon să nu se acorde puncte, pentru a nu da peste cap clasamentul în absența jucătorilor ruși și bieloruși. Cel mai mult va avea de pierdut tot Novak Djokovic, campionul en-titre de la Londra. Sârbul va pierde astfel nu mai puțin de 2.000 de puncte și va cădea pe locul șapte în clasamentul ATP.

Căderea în clasament a lui Nole va fi și mai dramatică după US Open, unde sunt șanse mari să nu fie lăsat să participe fără vaccinul Covid-19 și la niciunul dintre turneele disputate în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Astfel, jucătorul sârb va ieși foarte probabil din top zece mondial și va mai pierde 1.200 de puncte. Anul trecut, el a fostul număr unu mondial, a jucat finala la US Open, însă acum ar putea cădea până pe locul 12.

ADVERTISEMENT