Evită Roger Federer să-l înfrunte pe Rafael Nadal pe zgură? “Există o controversă”

Irina Aldea   
in Sporturi
16/04/2018, 13:07
Evită Roger Federer să-l înfrunte pe Rafael Nadal pe zgură? “Există o controversă”

Cei doi rivali şi buni prieteni sunt despărţiţi de numai 100 de puncte, ecart care nu-i va fi de ajuns spaniolului să rămână pe prima treaptă a podiumului, dacă nu va câştiga trofeul în primul turneul al anului pe zgură. Înainte de startul turneului de la Monte Carlo, Nadal a coborât pe locul 2 în clasamentul LIVE ATP Ranking, ibericul având de apărat puţin peste 1000 de puncte.  

Fiind întrebat despre decizia lui Federer de a nu participa la Monte Carlo, Nadal a spus că “El a declarat, cu ceva timp în urmă, că este nerăbdător să joace împotriva mea din nou în cele mai bune cinci seturi pe zgură. Am crezut că s-a referit la Roland Garros, dar văd că el nu este la Monte Carlo şi probabil că va mai lipsi şi de la alte turnee, aşa că există o mică controversă”. Britanicii de la The Telegrapf notează că Nadal nu a dorit să ofere detalii, dar în mod clar simte că Federer îl cam evită.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

Rafael Nadal, net superior pe zgură

Dacă elveţianul ar fi ales să joace pe zgură, Nadal ar fi foarte favorizat să îşi extindă avantajul general în faţa elveţianului, care acum este de 23 victorii din 38 de meciuri. În ultimii 10 ani, cele opt săptămâni de dinaintea Openului Francez au fost dominate autoritar de sportivul spaniol. Acum, Nadal se pregăteşte pentru o altă campanie pe suprafaţa preferată şi probabil că miercuri va debuta la Monte-Carlo împotriva lui Aljaz Bedene sau Mirza Basic, în a doua rundă.

“Mă simt bine. Mă descurc bine, joc cu intensitatea potrivită”,  a mai spus el Nadal, într-o conferinţa de presă, care a absentat la Mexican Open, Indian Wells şi Miami din cauza problemelor medicale. În 2017, Nadal a câştigat la Monte Carlo al 50-lea titlu pe zgură al carierei, rămânând singur în fruntea clasamentului cu cele mai multe trofee pe această suprafaţă, după ce timp de un an de zile a împărţit poziţia întâi cu Guillermo Vilas. “Visez să mă întorc la Roland Garros. Nu ştiu în acest moment exact, dar voi lua o decizie în aprilie, după Indian Wells (n.r. şi Miami). Totul depinde de cum mă voi simţi, de ceea ce îmi va spune corpul. E mai mult decât o decizie, este decizia anului, pentru un eveniment de la jumatatea sezonului. În plus, este o schimbare de suprafaţă (n.r. zgură)”, spunea Roger Federer, citat de Sport24, la începutul lunii martie. Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

Închide ×