Sport

Rafael Nadal, ultimatum pentru Novak Djokovic: ”Lumea a suferit destul. Vaccinează-te”

Rivalitatea dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal este binecunoscută, dar problemele întâmpinate de sârb la sosirea în Australia pentru primul Grand Slam al anului l-au făcut pe spaniol să-i transmită un mesaj clar.
06.01.2022 | 09:04
Rafael Nadal ultimatum pentru Novak Djokovic Lumea a suferit destul Vaccineazate
Rivalitatea dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal este binecunoscută, dar problemele întâmpinate de sârb la sosirea în Australia pentru primul Grand Slam al anului l-au făcut pe spaniol să-i transmită un mesaj clar. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată pe motiv că nu a putut oferi explicații clare în privința ”scutirii” primite.

El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne. Între timp, ”Nole” a făcut apel la această decizie și așteaptă hotărârea Curții Federale.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, criticat în termeni duri de Rafael Nadal

Tot acest scandal iscat în jurul lui Novak Djokovic, care a spus în nenumărate rânduri că se opune obligativității vaccinării anti-Covid și nu a dezvăluit niciodată dacă a primit serul împotriva virusului, a fost comentat și de marele său rival Rafael Nadal.

Spaniolul participă în această săptămână la Melbourne Summer Set și după victoria din optimile de finală în fața lituanianului Ricardas Berankis a ținut să-i transmită un mesaj clar liderului mondial.

ADVERTISEMENT

”Lumea a suferit destul. Vaccinează-te. Dacă ar vrea, ar juca fără probleme aici, în Australia. El ia propria decizie. Fiecare este liber să-și ia propriile decizii, dar apoi sunt niște consecințe, nu?”, a declarat Nadal.

Unchiul lui Nadal s-a revoltat împotriva sârbului

Cu o zi în urmă, chiar înainte de începerea scandalului uriaș legat de ”scutirea” primită de Novak Djokovic pentru a putea participa la Australian Open 2022, Toni Nadal, unchiul lui Rafa, l-a îndemnat pe jucătorul sârb să lămurească întreaga situație.

ADVERTISEMENT

”Aproape șase milioane de oameni și-au pierdut viața din cauza acestui nenorocit de virus și multe alte milioane au primit vaccinul. Trebuie să recunosc că, până la anunțul cu scutirea, am crezut că jucătorul sârb va renunța la participarea la turneu sau că se va vaccina.

După cum înțeleg eu, dacă ai solicitat și primit o scutire, atunci este pentru că nu ți-a fost administrat niciunul dintre vaccinurile autorizate. Vreau să cred că Novak Djokovic nu este străin de toate acestea și că va lămuri îndoielile ca semn al sensibilității și înțelegerii umane.

ADVERTISEMENT

Nu are obligația de a oferi informații cu privire la intimitatea sa, dar, în același timp, trebuie să fie conștient că este o referință mondială într-un moment de criză gravă de sănătate”, a scris Toni Nadal într-un editorial pentru El Pais.

Djokovic, nouă titluri la Australian Open

Reținerea lui Novak Djokovic  a pornit un război, în mediul online, între australieni și sârbi, dar și între personalități din lumea sportului sau a politicii. Australienii consideră sfidător faptul că „Nole” a primit o „scutire” pentru a juca la Australian Open. În timp ce sârbii, care sunt și o mare comunitate în Australia, îl susțin pe faimosul tenismen și cer eliberarea acestuia.

Novak Djokovic este cel mai de succes jucător din istoria Australian Open, cu nouă trofee, în anii 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021. Mai mult, procentajul finalelor câștigate de el la Melbourne este de 100%.

ADVERTISEMENT