Sport

Thibaut Courtois, criticat dur de un fost jucător al lui Real Madrid: „Stai pe teren și iei bani mulți”

Portarul belgian Thibaut Courtois și-a manifestat nemulțumirea vizavi de numărul mare de meciuri jucate într-un sezon competițional, fiind de părere că fotbaliștii riscă să se accidenteze doar pentru că UEFA vrea mai mulți bani.
12.10.2021 | 17:37
Thibaut Courtois criticat dur de un fost jucator al lui Real Madrid Stai pe teren si iei bani multi
ADVERTISEMENT

Imediat după meciul Italia – Belgia (2-1), din finala mică a Nations League 2020-2021, care a avut loc pe 10 octombrie, portarul echipei spaniole Real Madrid a lansat o serie de critici la adresa diriguitorilor forului continental.

Acest meci este doar pentru bani și trebuie să fim onești. Jucăm doar pentru că UEFA vrea să facă bani în plus. Se inventează noi competiții, care aglomerează fără rost calendarul. În final, jucătorii de top se vor accidenta tot mai des și tot mai grav.

ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois îndeamnă și alți jucători să ia atitudine

Nu suntem roboți. Sunt din ce în ce mai multe meciuri și mai puțină odihnă pentru noi. Anul viitor vom avea un Campionat Mondial în noiembrie și vom juca până la finele lui iunie, din nou.

Ne vom accidenta. Nimănui nu îi mai pasă de jucători. Dacă fotbaliștii nu vor lua atitudine, dacă nu spunem niciodată nimic, se va mări din nou numărul de meciuri”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

Courtois s-a plâns și de apariția unor noi competiții (cum este Conferencea League) dar, mai ales, de propunerile FIFA în ceea ce privește organizarea Campionatului Mondial și al celui European o dată la doi ani, nu la patru cum este în prezent.

Thibaut Courtois primește 40.000 de lire sterline pe zi, indiferent ce face

Sunt deranjat și de faptul că alte echipe doresc o Superligă, dar nu le pasă de jucători, ci doar de buzunarele lor. Iar dacă vom avea un Campionat European și unul Mondial în fiecare an, când ne vom odihni?”, a încheiat portarul belgian, conform dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Courtois a jucat 14 meciuri la Real Madrid, iar în stagiunea precedentă a bifat 61 de partide în 285 de zile, ultima fiind în sferturile Euro 2020, pe 2 iulie 2021. El are contract până în 2026 și, conform noii înțelegeri, ar câștiga aproximativ 270.000 de lire sterline pe săptămână.

Replica lui Rafael van der Vaart a venit imediat: „primești o grămadă de bani”

Primul care i-a răspuns a fost olandezul Rafael van der Vaart, fostul mijlocaș evoluând, de-a lungul timpului, la echipe ca Ajax, Hamburg (de două ori), Real Madrid sau Tottenham.

ADVERTISEMENT

Este o prostie ce a declarat. Ai acum o perioadă încărcată, dar apoi ai șase luni de pauză la echipa națională. Joci fotbal și primești o grămadă de bani, normal că e program încărcat.

Toți am trecut prin asta, este o obligație a jucătorilor de valoare, de aici vin recunoașterea și salariile. Jocurile oficiale sunt mult mai plăcute decât antrenamentele, de multe ori și mai ușoare.

Thibaut și cei care spun aceste lucruri doar se vaită. În plus, dintre toți jucătorii, un portar ar trebui să fie ultimul care se plânge de oboseală și efort, pentru că stă pe teren. Întelegeam dacă declara așa ceva un jucător care aleargă 12-13 km pe meci”, a spus el în timpul unei apariții la Nederlandse Omroep Stichting (NOS).

ADVERTISEMENT