News

Rafila trage un semnal de alarmă. Copiii care se pot îmbolnăvi primii de coronavirus după începerea școlii

04.09.2020 | 13:59
Rafila trage un semnal de alarma Copiii care se pot imbolnavi primii de coronavirus dupa inceperea scolii
ADVERTISEMENT

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila nu a ezitat și a tras un semnal de alarmă cu privire la începerea anului școlar, dar și care sunt riscurile și pentru cine.

”Pericolul cel mare este pentru bunici. (…) Trebuie să protejăm persoanele vârstnice, exact asta a fost discuția la nivelul biroului regional OMS.

ADVERTISEMENT

Copiii nu sunt afectați de această boală decât în extrem de mică măsură, fac forme ușoare sau asimptomatice, doar 0,1% dintre copii necesită spitalizare, dar trebuie protejate categoriile care ar putea să ia boala de la copii”, a explicat prof. dr. Alexandru Rafila pentru dcnews.ro

Ce avertisment a lansat Rafila

Rafila spune că există anumiți copii caer pot fi expuși riscurilor.  ”Există o categorie de copii, cei care au anumite afecțiuni cronice, imunodeprimați de exemplu, unde riscul infecției este serios”

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila atrage atenția că în cazul copiilor supraponderali nu le poate recomanda să facă școala online pentru că nu aceasta este soluția potrivită.

”Vor ajunge OBEZI, din cauza lipsei de activitate fizică. Chiar și deplasarea până la școală este activitate fizică și trebuie încurajată”, este de părere Alexandru Rafila

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că  Alexandru Rafila a declarat și că, în România, numărul cazurilor de Covid s-a stabilizat, dar că ţara noastră se află în top în ceea ce priveşte numărul de cazuri. În privinţa vaccinului, Rafila spune că acesta nu este autorizat.

”Avem o evoluţie care a fost constant ascendentă, începând cu data de 1 iunie. Numărul de cazuri s-a stabilizat în urmă cu circa 2-3 săptămâni şi avem o medie săptămânală de circa 1200 de îmbolnăviri zilnic, iar dacă utilizăm indicatorul pe care îl foloseşte Centrul European de Control al Bolilor, incidenţa acumulată pentru ultimele 14 zile suntem undeva  la 85 de cazuri la fiecare sută de mii de locuitori, ceea ce ne plasează pe unul dintre primele locuri.

ADVERTISEMENT

Am fost chiar pe primul loc, la un moment dat, între timp Spania şi Franţa ne-au depăşit, dar în România suntem într-o zonă de stabilitate a numărului de cazuri.

Important e ca odată cu deschiderea şcolilor să nu ajungem în situaţia unei creşteri rapide a numărului de cazuri care să facă foarte greu abordabile cazurile de către sistemul de sănătate. O creştere moderată e una, o dublare a numărului de cazuri este altceva”, a mai spus Rafila la Antena 3.

ADVERTISEMENT