News

Răfuială între traficanții de droguri din Marsilia. Trei persoane, ucise cu rafale de Kalașnikov

Trei bărbați au fost împușcați mortal cu puști de asalt în orașul francez Marsilia, care a înregistrat o creștere a crimelor comise de bande legate de droguri
21.05.2023 | 21:31
Rafuiala intre traficantii de droguri din Marsilia Trei persoane ucise cu rafale de Kalasnikov
Răfuială între traficanții de droguri din Marsilia. Sursa foto: Unspalsh
ADVERTISEMENT

Trioul făcea parte dintr-un grup de cinci bărbați, toți în vârstă de 20 de ani, care au părăsit un club de noapte puțin după ora 5:00 dimineața și plecau cu mașina când autoturismul lor a fost atacat cu pistoale-mitralieră Kalașnikov, au precizat autoritățile franceze.

Răfuială între traficanții de droguri din Marsilia

Cei doi supraviețuitori nu au fost răniți în urma atacului dintr-un cartier rezidențial din Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța. Unul dintre ei a fugit de la locul faptei, la fel ca și atacatorii, au mai precizat autoritățile din Marsilia.

ADVERTISEMENT

Poliția a găsit mașina cu care atacatorii au fugit de la locul faptei arzând în apropiere. Autoritățile susțin că acesta este modul de operare clasic, întâlnit și în crimele anterioare în care au fost implicați traficanții de droguri din Marsilia, unde autorii își incendiază adesea vehiculele pentru a distruge probele.

Primele indicii arată că bărbații atacați locuiau într-un proiect de locuințe cu o incidență ridicată a traficului de droguri și că unii dintre ei erau cunoscuți de poliție, potrivit prefectului poliției departamentale Frédérique Camilleri.

ADVERTISEMENT

Aceasta le-a declarat reporterilor că „întreaga forță de poliție a fost mobilizată pentru a-i găsi pe autorii acestor crime josnice și pentru a desființa rețelele traficanților din spatele acestor violențe”.

Marsilia, război al traficanților de droguri

În weekend, poliția a arestat cinci persoane pentru posesie de arme de foc legate de traficul de droguri și a confiscat trei arme de asalt Kalașnikov, un pistol mitralieră și un pistol de mână, ai mai precizat autoritățile din Marsilia.

ADVERTISEMENT

Camilleri și procurorul-șef al orașului, Dominique Laurens, au avertizat deja încă de luna trecută că lupta dintre organizațiile rivale pentru controlul celor mai profitabile locuri de trafic de droguri din oraș se transformă într-o “vendetă”.

Această declarație a fost făcută după o noapte de violențe la începutul lunii aprilie, când trei persoane au fost ucise prin împușcare, inclusiv un tânăr de 16 ani, și opt persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Laurens vorbise despre o “baie de sânge” din ce în ce mai gravă în Marsilia și a prezis că aceasta va “continua în lunile următoare”. Forțe speciale de poliție au fost desfășurate în punctele cheie de focalizare a drogurilor din oraș în urma acelei serii de crime.

Acest ultim atac ridică la 21 numărul de omucideri legate de traficul de droguri în Marsilia de la începutul anului, potrivit AFP. Victimele sunt, de obicei, tineri aflați la un nivel inferior în ierarhia bandelor de traficanți de droguri și sunt ținta unor ucigași care lucrează pentru bandele rivale.

Primarul din Marsilia, Benoit Payan, a declarat luna aceasta că “acest război durează de prea mult timp” și a cerut guvernului francez să acționeze “într-un mod ferm și hotărât” pentru a pune capăt violențelor. “Ucigașii nici măcar nu se mai obosesc să se ascundă”, a spus Payan.

ADVERTISEMENT