Fotbal international

Raheem Sterling, campion și la omenie. Vezi ce gest extraordinar a făcut pentru copii înaintea semifinalei Cupei Angliei Manchester City-Brighton

05.04.2019 | 14:15
Raheem Sterling campion si la omenie Vezi ce gest extraordinar a facut pentru copii inaintea semifinalei Cupei Angliei Manchester CityBrighton

Internaționalul englez Raheem Sterling a demonstrat că nu este doar un excelent atacant, dar și un mare campion la omenie. Tabloidul The Sun a scos la iveală gestul extraordinar făcut pentru 500 de copii înaintea semifinalei Cupei Angliei Manchester City – Brighton ,care are loc sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19:30 pe stadionul Wembley.

Raheem Sterling a cumpărat bilete pentru 550 de copii la semifinala Manchester City – Brighton

Raheem Sterling a cheltuit numai puțin de 25.000 de euro pentru a cumpăra bilete la semifinala Manchester City – Brighton la un număr de 550 elevi ai școlii Ark Elvin Academy, aflată în vecinătatea stadionului Wembley și la care a învățat la vremea respectivă și actualul star al Manchester City. Este o școală specială dintr-un anume punct de vedere, în sensul în care zona Wembley este locuită în mare parte de imigranți din multe țări  iar la această instituție vin foarte mulți dintre copiii lor, fiind un fel de Turn Babel în toate limbile pământului.

Sterling nu uită nici o clipă faptul că a fost elevul acestei școli, la care, chiar și în condițiile unei vieți austere a familiilor acestor copii, există un regulament care nu poate fi încălcat și elevii trebuie să poarte frumoasa uniformă a școlii. Sterling a sosit în Anglia și a locuit lângă Wembley, împreună cu mama sa pe când avea cinci ani, el fiind născut în Jamaica. La vârsta de 2 ani a trăit cumplita dramă de a-și vedea tatăl împușcat mortal și s-a jurat că în viața lui nu va pune mâna pe vreo armă.

Raheem Sterling. împreună cu câțiva copii de la școala unde a învățat
Raheem Sterling. împreună cu câțiva copii de la școala unde a învățat

Sterling a fost elevul acestei școli pentru copii imigranți

Raheem nu uită de unde a plecat și a avut intenții serioase de a construi o școală pentru copiii cu handicap, pentru ca și aceștia să aibă dreptul de a se bucura de viață, însă a întâmpinat multe probleme de la autorități și s-a lăsat păgubaș. Biletle achiziționate pentru meci urmau să fie ridicate vineri de la Manchester, de la jucător personal, el ocupându-se și de închirierea unor autocare de la Londra la Manchester, pentru ca elevii să poată veni să își ia biletele și apoi să se întoarcă la Londra.

Directoarea școlii spune că pentru ea Raheem Sterling este un erou și un exemplu pentru toți elevii din această instituție de învățământ, care trebuie urmat. Gestul lui i-a bucurat enorm pe copii, care deși locuiesc aproape de Wembley mulți dintre ei nici nu au călcat vreodată pe acest stadion din cauza situației financiare modeste.