ADVERTISEMENT
Fotbal international

Raheem Sterling, inimă de aur. Plătește funeraliile puștiului de la Crystal Palace, ucis de cancer la 13 ani

Autori: Andrei David, Sorin Dumitrescu | 23.04.2019 | 13:48
Raheem Sterling plătind tribut puștiului decedat de la Crystal Palace

Raheem Sterling, starul lui Manchester City și al naționalei Angliei, este și o inimă de aur. El va plăti funeraliile lui Damary Dawkins, puștiul de la Crystal Palace, ucis de cancer la numai 13 ani. Pentru Raheem Sterling nu este prima dată când iese la rampă cu omenia sa în locul talentului incontestabil, dovedit de atâtea ori. Ultima dată a plătit 500 de bilete la semifinala din Cupa Angliei City – Brighton, jucată pe Wembley, pentru copiii de la școala la care a învățat el, în apropierea stadionului.

ADVERTISEMENT

Raheem Sterling a plătit funeraliile puștiului de la Crystal Palace, ucis de cancer

Sterling nu s-a mulțumit doar să achite acum costurile înmormântării lui Damary, relația lui cu puștiul bolnav de lucemie limfoblastică fiind mai veche, iar starul Angliei l-a vizitat de mai multe ori pe copil la spital și este cel care a luptat din răsputeri pentru a-l ajuta să se facă bine. Jucătorul lui Manchester City a pornit pe rețelele de socializare toamna trecută o campanie de strângere de fonduri pentru un transplant de celule stem.

Tony Dawkins, tatăl lui Damary, a vorbit despre relația deosebită care a existat între fiul său și Raheem. Fotbalistul a fost foarte fericit în decembrie, când s-a putut efectua transplanul de celule stem și i-a spus lui Damary plin de optimism că o să se facă bine. Din păcate, în februarie s-a dovedit că transplantul nu a avut efect și o lunăa mai târziu puștiul pleca să joace fotbal printre îngeri.

ADVERTISEMENT
Raheem Sterling, alături de Damary Dawkins, la spital
Raheem Sterling, alături de Damary Dawkins, la spital

Jucătorui i-a dedicat golul marcat pentru Anglia în meciul cu Cehia

Tony Dawkins a fost profund impresionat când Sterling a marcat în meciul cu Cehia, la acel 5-0 din preliminariile Euro 2020 și a ridicat tricoul pentru a se vedea pe dedesubt un alt tricou cu fotografia sa și a lui Damary imprimată, dedicându-i copilului golul marcat. Raheem a spus că Damary a marcat prin felul său de a nu se da bătut până în ultima clipă viețile multor oameni, printre care și pe a lui.

Sterling a petrecut mult timp la spital cu Damary, jucând tot felul de jocuri pe calculator împreună și vorbind mult despre fotbal. Cei doi au corespondat mult și pe chat, jucătorul spunând că se simțea întotdeauna bine când venea la prietenul său mai mic, pentru că optimismul acestuia îl încărca și pe el, cel care nu avea nici o problemă de sănătate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!