Sport

Raheem Sterling, marcatorul surpriză al Angliei la Euro 2020! Cote pentru un parcurs de vis

Harry Kane și-a revenit miraculos în fazele eliminatorii, dar marcatorul surpriză al Angliei de la Euro 2020 este Raheem Sterling.
07.07.2021 | 17:00
Raheem Sterling marcatorul surpriza al Angliei la Euro 2020 Cote pentru un parcurs de vis
ADVERTISEMENT

Trupa lui Gareth Southgate s-a calificat de în finală după o victorie dramatică în fața surprizei numite Danemarca și pare că este principala favorită la cucerirea trofeului.

Britanicii au fost extrem de zgârciți cu golurile în faza grupelor, dar și-au dublat reușitele după succesul din optimi, iar în sferturi și semifinale au făcut spectacol și au ajuns la zece goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Speranțele Angliei la Euro 2020 se leagă de Raheem Sterling

Surprinzător sau nu, eroul Angliei la Euro 2020 este Raheem Sterling. Atacantul lui Manchester City a marcat cele două goluri care au adus șase puncte vitale în grupe și a deschis drumul ”leilor” spre fazele eliminatorii.

Englezii, care au jucat  doar pe Wembley, cu excepția sfertului disputat la Roma, au debutat la turneul final cu o victorie la limită în fața vicecampioanei mondiale Croația. Sterling a profitat de o pasă genială a lui Kalvin Phillips și a oferit Angliei startul perfect.

ADVERTISEMENT

După o remiză surprinzătoare în fața Scoției, 0-0, Raheem Sterling a pus în contul englezilor încă trei puncte și locul 1 în grupă. Împotriva Cehiei, starul lui City s-a demarcat perfect la o centrarea a lui Jack Grealish și a înscris cu o lovitură de cap, ceea ce nu se întâmplă prea des.

Șanse mici ca Sterling să mai marcheze

FANATIK a fost pe Wembley pentru a vedea o nouă prestație solidă a Angliei și o calificare istorică în dauna Germaniei. Sterling a reușit al treilea său gol la acest turneu final și a deschis drumul britanicilor pentru sfert de finală lejer.

ADVERTISEMENT

În partida cu Ucraina, starul de la Manchester City i-a predat ștafeta căpitanului Harry Kane la capitolul goluri, dar s-a dovedit un servant perfect pentru colegul său din linia de atac. Tocmai faptul că vârful lui Tottenham a ieșit din letargie îi oferă șanse mai puține lui Sterling să mai puncteze la Euro 2020.

Nici în semifinala cu Danemarca, jucătorul lui Manchester City nu s-a lipit la gol. La prima reușită a englezilor, căpitanul danez Kjaer a „fost mai rapid” și și-a introdus balonul în propria poartă din fața lui Sterling. Apoi, în prelungirile meciului, tot Sterling a primit foarte ușor un penalty din partea arbitrului olandez Danny Makkelie, lovitura de pedeapsă fiind decisivă pentru calificarea Angliei în finala de pe Wembley.

ADVERTISEMENT

Varianta ca atacantul lui Manchester City să mai puncteze cel puțin o dată la turneul final are la Unibet o cotă de 2,15, în timp ce posibilitatea ca eficacitatea să se limiteze la doar cele trei goluri de până acum este cotată de Unibet cu 1,62.

Mateu Lahoz i-a refuzat un penalty lui Sterling

Raheem Sterling a fost aproape de a-și ajuta naționala și la remiza împotriva Scoției, dar s-a opus arbitrul Antonio Mateu Lahoz. În minutul 79, atacantul englez a fost faultat în careu de Andrew Robertson, dar centralul spaniol a lăsat jocul să continue și nici nu a fost avertizat din camera VAR.

Fundașul scoțian l-a călcat extrem de clar pe atacantul englez și în ciuda faptului că Sterling a amplificat foart mult căderea a fost clar ca lumina zilei că trebuia dictată lovitură de la 11 metri.

Jucătorii lui Gareth Southgate s-au repezit asupra centralului spaniol pentru a-i cere socoteală pentru faptul că nu a dictay nimic și i-au cerut să revadă faza pe camera de la marginea terenului, dar și această cerere le-a fost refuzată.


  • (P) 1,62 este cota UNIBET ca englezul Raheem Sterling să nu mai marcheze cel puțin un gol la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT