Sport

Raheem Sterling s-a săturat și vrea să plece de la Manchester City: „Trebuie să joc fotbal în mod constant”

Raheem Sterling se gândește să o părăsească în curând pe Manchester City. Internaționalul englez nu a primit prea multe șanse sezonul acesta din partea lui Guardiola
15.10.2021 | 12:54
Raheem Sterling sa saturat si vrea sa plece de la Manchester City Trebuie sa joc fotbal in mod constant
ADVERTISEMENT

Aventura lui Raheem Sterling la Manchester City se apropie de final. Superstarul „cetățenilor” și-a exprimat dorința de a plecat de pe Ettihad. Născut în Jamaica, internaționalul englez nu a jucat niciodată în afara Marii Britanii.

Din 2015 la City, pentru care a jucat 302 meciuri și a marcat 115 goluri, Sterling nu mai este om de bază în echipa lui Guardiola. Atacantul în vârstă de 26 de ani nu a bifat decât două prezențe în primele șapte etape de Premier League.

ADVERTISEMENT

Raheem Sterling așteaptă să se transfere de la Manchester City. Englezul visează la o experiență în afara granițelor

Opțiunea lui Guardiola de a îl folosi atât de puțin pe Sterling pare ciudată, având în vedere Campionatul European bun pe care atacantul l-a făcut cu naționala Angliei, cu care a ajuns până în finală și pentru care a marcat de trei ori.

La nivel de seniori, Raheem Sterling a jucat doar la Liverpool și Manchester City. În 2015, „cetățenii” au plătit 63,7 milioane de euro pentru a realiza transferul său de la gruparea de pe Anfield Road.

ADVERTISEMENT

„Dacă există o oportunitate de a merge în altă parte, aş fi deschis în acest moment. Ca jucător englez, tot ce ştiu este Premier League.

Am ştiut mereu că poate într-o zi, mi-ar place să joc în străinătate şi să văd cum aş reacţiona la această provocare. Visez la acest lucru încă de când m-am apucat de fotbal.

ADVERTISEMENT

Nu sunt o persoană care să se victimizeze. Nu mi se pare ceva atât de important situația în care mă aflu acum. Trebuie să muncesc, știu ce am de făcut, să joc în mod constant și să marchez goluri.

De când mă știu, fotbalul fost cel mai important lucru din viața mea, chiar fericirea mea aș putea spune. Pentru ca eu să fiu fericit trebuie să joc fotbal. Dar dacă dau și goluri, sunt și mai fericit.”, a declarat Sterling la summit-ul FT Business of Sport US.

ADVERTISEMENT

Guardiola neagă că ar avea ceva cu Sterling

În ciuda celor susține de Sterling și a dezamăgirii provocare de timpul puțin de joc pe care îl are la dispoziție, managerul campioanei Angliei a declarat că are încredere totală în internaționalul englez.

„Este un fotbalist extrem de important. Poate ajunge la un nivel extrem de înalt. Trebuie să știe că este însă greu să se mențină acolo, pentru binele lui și al echipei. Sunt însă sigur că se va întoarce acolo. Eu sunt optimist și convins că va face un sezon foarte bun”, a declarat Pep Guardiola.

Cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 90 de milioane de euro, Raheem Sterling mai are contract cu Manchester City până la 30 iunie 2023.

 

ADVERTISEMENT