News

Raiffeisen Bank, lovitură de proporţii pe piaţa bancară! Ofertă impresionantă

13.04.2019 | 18:17
Raiffeisen Bank lovitura de proportii pe piata bancara Oferta impresionanta

Raiffeisen Bank se pregătește pentru o lovitură de senzație pe piața bancară! Banca austriacă prezentă pe piața din România vrea să facă o ofertă pentru achiziţionarea băncii ungare de stat Budapest Bank. Acest anunț a fost făcut de purtătorul de cuvânt al grupului bancar austriac, Ingrid Krenn-Ditz, pentru ziarul de afaceri Világgazdaság, informează site-ul bbj.hu, potrivit Agerpres.

Raiffeisen Bank vrea să lanseze o ofertă pentru achiziționarea băncii ungare de stat Budapest Bank

„Credem că strategia urmată până acum de Budapest Bank şi portofoliul său existent pot întări semnificativ îndeplinirea obiectivelor noastre ca o alternativă la creşterea organică. Raiffeisen vrea să-şi extindă activitatea de creditare a afacerilor cu clienţi din retail, întreprinderi mici şi mijlocii, în special agribusiness”, a explicat Krenn-Ditz.

Világgazdaság a publicat un articol în care spunea că grupul belgian KBC, care deţine în Ungaria K&H Bank, anunţase anterior că ia în considerare să facă o ofertă pentru Budapest Bank dacă va fi scoasă la vânzare. Și József Vida, preşedintele băncii Takarékbank, a afirmat recent că este interesat de Budapest Bank, dacă se iveşte posibilitatea.

Raiffeisen Bank vrea sa cumpere banca ungara de stat Budapest Bank

Premierul Viktor Orban a cerut Guvernului să vândă banca de stat

În ianuarie, premierul Viktor Orban a cerut Guvernului să negocieze cu instituţiile financiare care ar putea cumpăra Budapest Bank la un preţ egal sau mai mare decât a plătit statul pentru bancă, conform unui anunţ apărut în Monitorul Oficial de la Budapesta.

Oficialul a cerut băncilor din Ungaria să-şi îmbunătăţească eficienţa, să majoreze creditarea şi să îmbrăţişeze inovaţia. Raiffeisen Bank are în România 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de automate multifuncţionale.

Raiffeisen Bank România este o subsidiară a băncii austriece Raiffeisen Zentralbank. Raiffeisen Bank România a rezultat prin fuziunea, încheiată în iunie 2002, a celor două entități deținute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) în Romania – Raiffeisenbank (România), înființată în 1998 ca subsidiară a Grupului RZB și Banca Agricolă, achiziționată în 2001.