ADVERTISEMENT
Fotbal international

Rakitic lasă Barcelona pentru Premier League!? Ce forțe se bat pentru transferul croatului

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 14.02.2019 | 10:39
Ivan Rakitic e dorit și în Premier League, de Manchester United și Chelsea

Internaționalul croat Ivan Rakitic, mijlocașul liderului din La Liga, FC Barcelona, este unul dintre cei mai curtați jucători la acest moment, după ce Manchester United și Chelsea au anunțat că îl doresc din vară. Cele două mari cluburi din Premier League se adaugă unei liste deja impresionante, pe care figurează Bayern Munchen, precum și cluburile italiene Juventus și Inter.

ADVERTISEMENT

Costul transferului, la nivelul la care se plătesc astăzi achizițiile jucătorilor, nu este unul prohibitiv pentru cluburile puternice financiar. Pentru Rakitic, ajuns la 30 de ani, ar trebui plătită o sumă care nu ar depăși 65 de milioane euro, deloc greu de achitat de către echipele interesate de serviciile sale. Croatul se află sub contract cu gruparea catalană până în vara lui 2021, însă nimeni dintre oficialii de pe Nou Camp nu l-a chemat pentru o renegociere și o prelungire a înțelegerii.

PSG a oferit în vara lui 2018 85 de milioane de euro pentru Ivan Rakitic

Rakitic a fost aproape de a pleca și vara trecută, când PSG a venit cu o propunere acceptată imediat de Barcelona. Nu mai puțin de 85 de milioane erau dispuși parizienii să plătească și deși între cele două cluburi relațiile sunt ca pe vremea războiului rece după cazul Neymar șefii catalanilor erau gata să îngroape securea războiului și să facă vânzarea.

ADVERTISEMENT

Însă mutarea nu a mai avut loc pentru că au fost doi factori care s-au opus. Unul s-a numit Ernesto Valverde, antrenorul Barcei și al doilea a fost chiar jucătorul, care a declarat că se simte onorat de interesul lui PSG,  dar nu dorește să plece din Catalunya. Acum lucrurile ar putea sta un pic altfel, deși Rakitic, venit pe Nou Camp în 2014, de la Sevilla, ar agrea să-și încheie cariera în tricoul blau-grana. Faptul că este printre puținii jucători față de care clubul nu a dat nici un semn pentru o renegociere a contractului l-ar putea afecta și totodată determina ca în vara aceasta să nu se mai opună plecării la un alt club, unde să câștige și mai mulți bani decât cele 7 milioane euro de la Barcelona și să fie apreciat mai mult.

Ivan Rakitic este și vicecampion mondial cu Croația
Ivan Rakitic este și vicecampion mondial cu Croația
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!