Sport

Ralf Rangnick, prezentat oficial la Manchester United: „Sunt conștient că oamenii din conducere vor căuta alt manager”

Manchester United a oficializat instalarea germanului Ralf Rangnick în funcția de manager, iar tehnicianul a insistat că mandatul lui va avea o durată de doar 6 luni.
03.12.2021 | 18:23
Ralf Rangnick prezentat oficial la Manchester United Sunt constient ca oamenii din conducere vor cauta alt manager
ADVERTISEMENT

Manchester United are manager și în acte. Germanul Ralf Rangnick (în vârstă de 63 de ani) și-a început mandatul de 6 luni, iar după ce a semnat contractul valabil până în vară a oferit și primele declarații.

Ralf Rangnick se gândește la următoarele meciuri, nu la contract

Am stabilit foarte clar că acest rol se va întinde pe 6 luni, nu am discutat despre ce va urma să se întâmplă în vară. Sunt conștient că oamenii din conducere vor începe să caute un nou manager, dar vom discuta despre acest aspect la momentul potrivit.

ADVERTISEMENT

Acum vreau doar să mă concentrez pe următoarele jocuri, să câștigăm fiecare meci pe rând. Vom vedea dacă voi avea șansa”, a spus Rangick.

Manchester United a renunțat la predecesorul lui Ralf Rangnick pe 21 noiembrie

Norvegianul Ole Gunnar Solskjaer a fost demis pe 21 noiembrie. „Manchester United anunţă că Ole Gunnar Solskjaer a părăsit rolul de manager al echipei. Ole va rămâne mereu o legendă a lui Manchester United şi am ajuns cu regret la această decizie.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ultimele săptămâni au fost dezamăgitoare, acestea nu ar trebui să ascundă toată munca depusă în ultimii trei ani pentru reconstrucţia fundaţiei pentru un succes pe termen lung.

Ole părăseşte clubul cu mulţumirile noastre pentru munca depusă ca manager şi îi dorim tot binele pentru viitor. Locul lui în istoria clubului rămâne asigurat, nu doar pentru cariera lui de fotbalist. Va fi mereu binevenit pe Old Trafford ca parte din familia lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Michael Carrick va prelua conducerea echipei pentru următoarele meciuri, în timp ce clubul caută un antrenor interimar până la finalul sezonului”, au scris oficialii clubului.

Carrick trebuia să rămână în cadrul clubului, numai că el și-a dat demisia joi seară, după ce Manchester United a învins Arsenal, cu 3-2, în etapa a 14-a din Premier League. Golurile gazdelor au fost marcate de portughezii Bruno Fernandes (44) și Cristiano Ronaldo (52, 70 – penalty), iar pentru oaspeți au punctat Smith Rowe (17) și Odegaard (54).

ADVERTISEMENT

Ralf Rangnick vrea ca Manchester United să dețină controlul

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, care a apărut vineri, Ralf Rangnick a explicat filosofia sa de fotbal și a adminis că obiectivul este acela la „dracii roșii” să câșltige toate meciurile.

În fotbal este totul despre control. Dacă vrei să câștigi meciuri, trebuie să ai controlul, indiferent dacă cealaltă echipă are mingea sau tu ești tu în posesia ei. Acesta este probabil unul dintre obiectivele majore în următoarele două săptămâni, pentru a ajuta echipa să aibă control asupra jocului, mai ales împotriva echipelor de top.

Am văzut meciurile cu Liverpool și Manchester City, la Chelsea. Deși am câștigat un punct acolo, chiar și împotriva unor echipe precum Watford, echipa nu a avut controlul. Jucătorii nu au avut control asupra jocului și asta este ceva ce vom încerca să îmbunătățim.

Ralf Rangnick a folosit mai mult material video, deoarece Manchester United nu are timp de antrenamente

Desigur, asta are legătură cu ce facem noi când avem mingea și cu ce vom face când cealaltă echipă are mingea. La aceste capitole este foarte important să lucrăm în următoarele două săptămâni.

Pe de altă parte, nu vom avea atât de mult timp de antrenament, pentru că jucăm la fiecare trei zile, deci vom folosi materialului video ca instrument pentru dezvoltarea echipei, antrenarea creierului și, în același timp, încurajarea jucătorilor să facă lucrurile în mod corect.

Cred că, într-o primă fază, este important să câștigăm jocuri, iar apoi să ducem echipa, pas cu pas, în direcția corectă”, a declarat tehnicianul german, pentru manutd.com.

ADVERTISEMENT