Sport

Cum ar putea să arate Manchester United sub comanda lui Ralf Rangnick! Ce rol va avea Cristiano Ronaldo

Manchester United se apropie de instalarea lui Ralf Rangnick, iar "diavolii" ar urma să aibă parte de o transformare la nivel de sistem de joc. Apare întrebarea ce rol va avea Cristiano Ronaldo în noua formulă.
26.11.2021 | 18:55
Cum ar putea sa arate Manchester United sub comanda lui Ralf Rangnick Ce rol va avea Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Manchester United se pregăteşte de o nouă eră, cea a lui Ralf Rangnick. Antrenorul de 63 de ani urmează să semneze contractul, unul valabil până la finalul actualului sezon. De altfel, varianta neamţului este una interimară, “diavolii” dorind să aducă un tehnician cu renume în vară.

Ce schimbări poate produce Ralf Rangnick la Manchester United. Sistem nou de joc pentru Cristiano Ronaldo

Ralf Rangnick este adeptul sistemului 4-4-2, dar şi al derivatului cunoscut sub denumirea de “diamond”. Cu toate acestea, în perioada petrecută la Hoffenheim a utilizat formula 4-3-3. Sunt şanse mari ca acest sistem să-l folosească şi la Manchester United, unde are multe opţiuni în atac.

ADVERTISEMENT

În poartă, David de Gea nu are momentan emoţii, astfel că spaniolul va rămâne în continuare titular. Nici defensiva nu va trece prin prea multe modificări, însă fundaşii laterali ar urma să aibă un aport mai mare pe fază ofensivă. În acest condiţii, linia apărării ar urma să fie formată din Aaron Wan-Bissaka, Raphael Varane, Harry Maguire şi Luke Shaw.

Primele modificări importante ar putea să apară în linia de mijloc, unde Donny van de Beek ar urma să primească mai multe şanse. Adus în septembrie 2020, de la Ajax, internaţionalul olandez nu a fost prea folosit de Ole Gunnar Solskjaer.

ADVERTISEMENT

Cum va arăta atacul lui Manchester United

Până în prezent, în prima parte a sezonului din Premier League, mijlocaşul de 24 de ani a prins doar 3 meciuri. Alături de Donny van de Beek, la mijloc vor mai juca Fred, care va avea un rol mai defensiv, şi Bruno Fernandes.

Atacul va fi format din trei oameni, iar Cristiano Ronaldo va fi vârful tridentului din care vor mai face parte Jadon Sancho şi Marcus Rashford. În actualul sezon, în timpul mandatului lui Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United a jucat o singură dată în 4-3-3, în înfrângerea cu West Ham United din Cupa Ligii Angliei, însă în acest meci au fost folosiţi jucători care nu prindeau primul “11”.

ADVERTISEMENT

Ralf Rangnick s-a aflat pe lista lui Chelsea la începutul anului

Ralf Rangnick a fost dorit de Chelsea la începutul anului, după ce Frank Lampard a fost demis. Chiar dacă acum îşi va asuma rolul de antrenor interimar, antrenorul de 63 de ani nu şi-a dorit această funcţie la formaţia londoneză.

“Le-am spus că îmi doresc să vin şi să lucrez acolo, dar nu pentru patru luni. Nu sunt un antrenor interimar. Pentru presă şi jucători aş fi ‘antrenorul pentru patru luni’ încă din prima zi.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fie ceva special. Depinde de club şi de cât de mult îşi doreşte să lucreze cu un antrenor german”, spunea Ralf Rangnick într-un interviu acordat celor de la The Times, după ce a refuzat-o pe Chelsea.

Patru ţinte pentru Ralf Rangnick la Manchester United

Ralf Rangnick va avea o misiune dificilă la Manchester United, echipă care ocupă în prezent locul 8 în Premier League. Obiectivul principal al neamţului este să readucă echipa în top 4, care ar permite calificarea directă în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor.

Pe lângă acest obiectiv, Ralf Rangnick trebuie să rezolve patru probleme mari. În primul rând, antrenorul de 63 de ani trebuie să implementeze un sistem de joc clar, după ce Ole Gunnar Solskjaer a tot schimbat formula în acest sezon, trecând prin 4-3-1-2, 4-2-3-1, 4-3-3, 3-4-2-1 şi 3-5-2.

O altă ţintă este rezolvarea problemelor din defensivă, unde Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire şi Luke Shaw au avut prestaţii modeste în ultimele meciuri. În plus, Ralf Rangnick va beneficia şi de revenirea lui Raphael Varane.

În Premier League, Manchester United a suferit 5 înfrângeri în 12 etape, iar 4 dintre meciurile pierdute le-a jucat pe teren propriu. Astfel, o altă misiune a lui Ralf Rangnick va fi să transforme din nou stadionul “Old Trafford” într-o fortăreaţă.

Nu în ultimul rând, neamţul va trebui să-l facă pe Cristiano Ronaldo din nou letal în Premier League. Portughezul a marcat 10 goluri în cele 15 meciuri jucate în actualul sezon, însă doar 4 dintre aceste reuşite au venit în prima ligă a Angliei.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Chelsea – Manchester United: 1,86 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT