Sport

Ralf Rangnick, tot mai contestat în vestiarul lui Manchester United. “Este atât de nepopular. Nu ne place de el”

Antrenorul lui Manchester United, Ralf Rangnick, este considerat „învechit și neapreciat” de către jucătorii clubului. Astfel, criza de la club pare că se adânceşte
15.01.2022 | 13:51
Ralf Rangnick tot mai contestat in vestiarul lui Manchester United Este atat de nepopular Nu ne place de el
Ralf Rangnick este considerat „învechit și neapreciat” de jucătorii lui United. Sursă foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Ralf Rangnick nu a reuşit să se impună în vestiarul lui Manchester United, iar jucătorii “diavolilor” sunt din ce în ce mai vocali la adresa acestuia.

Rangnick, un antrenor cu experiență, dar nedorit la United

Conform The Mirror, Ralf Rangnick este văzut ca fiind „învechit și neapreciat”. De asemenea, un jucător ar fi spus că „este atât de nepopular. Nu ne place de el”.

ADVERTISEMENT

Germanul a fost mult apreciat drept un antrenor care a contribuit la formarea carierei lui Jurgen Klopp și a lui Thomas Tuchel. Însă au trecut câțiva ani de când Rangnick a ieșit din peisajul „antrenorilor de succes”.

Oficialii lui Manchester United intenționează să-l mute pe Rangnick pe un alt post la sfârșitul sezonului, iar acesta ar urma să se ocupe de consultanță pe doi ani, după ce va ajuta conducerea clubului să angajeze un nou manager permanent pentru sezonul 2022/2023.

ADVERTISEMENT

Mauricio Pochettino și Erik ten Hag sunt primii luați în considerar]e pentru acest rol, dar există semne de întrebare asupra capacității antrenorului Ajax de a trece de la Eredivisie la Premier League.

Deocamdată, singurul obiectiv al lui Rangnick este să îmbunătățească rezultatele lui Manchester United, astfel încât să-i asigure un loc pentru următorul sezon de Liga Campionilor. Momentan, „diavolii roșii” se află pe locul 7 în clasament, la 6 puncte distanță de locul 4, ocupat de West Ham.

ADVERTISEMENT

Ralf Rangnick îl avertizează pe Marcus Rashford cu privire la timpul de joc

Rashford suferă prima criză reală a carierei sale de atacant, lipsit de încredere și fără gol marcat în ultimele 11 meciuri la United. Atacantul a avut un joc slab în victoria cu 1-0, în Cupa Angliei, împotriva lui Aston Villa, de aceea a şi fost criticat de Rangnick.

În primele 20 de minute împotriva lui Aston Villa a fost bun, a fost energic, a fost implicat emoțional. Apoi, după primele 30 de minute, s-a înrăutățit și nu a mai jucat la același nivel pe care l-a avut în prima jumătate de oră”, a precizat antrenorul lui United.

ADVERTISEMENT

Deși Rangnick a lăudat performanțele lui Rashford la antrenamente, tehnicianul interimar a spus că atacantul trebuie să dovedească asta în zilele de meci, dacă vrea să-și păstreze locul pe teren.

Nu am fost atacant ca jucător, dar ca atacant știm cu toții că totul e despre a juca bine, a marca goluri și a obține pase decisive”, a spus Rangnick.

Au fost destul de multe sesiuni de antrenament în ultimele două săptămâni în care s-a antrenat la un nivel foarte înalt și de aceea i-am oferit întotdeauna șansa de a juca din nou. Atât timp cât face asta, el va fi întotdeauna pe lista mea pentru a juca și a fi titular în 11”, a adăugat germanul cu privire la situația tânărului de 24 de ani.

Cristiano Ronaldo a primit undă verde pentru a critica eșecurile tinerilor „diavoli”

Ralf Rangnick l-a susținut pe Cristiano Ronaldo pentru a-i „trage de urechi” pe jucătorii care nu au o atitudine potrivită. „Dacă este necesar să le vorbim băieților într-un mod foarte direct, ajută considerabil”, a precizat antrenorul interimar.

Continuând pe acest subiect, Ralf a spus: „Dacă Cristiano, de exemplu, sau oricare dintre ceilalți jucători se adresează direct celor de pe teren sau în vestiar, sunt bineveniți să facă asta. Voi face asta și eu în calitate de antrenor, la fel și echipa mea de antrenori”.

Ronaldo a spus că trebuie să existe o schimbare de atitudine și mentalitate în rândul jucătorilor, dacă Manchester United dorește să aibă vreo șansă la locurile de UEFA Champions League.

De asemenea, veteranul de 36 de ani i-a acuzat pe jucătorii mai tineri ai clubului că nu au acceptat sfaturile lui pentru a-i ajuta să se dezvolte și să devină mai buni.

Manchester United nu a reușit să pornească așa cum era de așteptat în cele șase meciuri sub conducerea lui Rangnick, care a recunoscut că vrea să vadă o îmbunătățire semnificativă, în timp ce echipa sa încearcă să revină pentru locul al patrulea în clasament.

ADVERTISEMENT