Sport

Raliul Dakar 2022. Echipajul format din Dragoş Ban şi Cheloo au încheiat pe 54! Many Gyenes, pe locul 5 la “Malle Moto”

Raliul Dakar 2022 a luat startul în prima zi a anului, la competiția din Arabia Saudită participând Emanuel Gyenes la clasa moto și Cheloo, copilot pentru Mihai Ban, la clasa auto.
14.01.2022 | 20:54
Raliul Dakar 2022 Echipajul format din Dragos Ban si Cheloo au incheiat pe 54 Many Gyenes pe locul 5 la Malle Moto
Rapper-ul Cheloo, alături de maşină în concursul Dakar. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
14-01-2022
18:55

Două echipaje din România au încheiat raliul Dakar! La moto, Gyenes a terminat pe locul 5 la "Malle Moto"

Două echipaje din România au încheiat raliul Dakar. Dragoş Ban şi Cătălin Ion (rapper-ul Cheloo) au încheiat grupa Auto pe locul 54. Iacob Buhai și Tudor Turdean au încheiat patru locuri mai jos. 

La clasa moto, Emanuel Gyenes a încheiat pe locul 40 la general. Însă, pilotul român a încheiat competiţia pe locul 5 la categoria “Malle Moto”. 

 

13-01-2022
19:45

Ultima etapă a Raliului Dakar are loc vineri

Ediția din acest an Raliului Dajar a ajuns înaintea ultimei etape. Joi, în etapa a 11-a, pilotul român Emanuel Gyenes (KTM) a terminat pe locul 42, având o întârziere de 52:44 față de primul clasat, Kevin Benavides (KTM).

‘Mani’ ocupă locul 47 la general și 6 la clasa Male Motul.

La clasat auto, spaniolul Carlos Sainz (Audi) a trecut primul linia de sosire, dar acest succes nu mai poate infleunța clasamentul final. El a fost urmat la 2:21 de francezul Sebastian Loeb (Bahrain Raid Extreme) și la 3:30 de argentinianul Lucio Alvarez (Toyota).

Nasser Al-Attiyah (Toyota), liderul clasamentului general, a avut o întâriere de 6:42, dar are un avans de 33 de minute față de Loeb înaintea ultimei etape, care va avea loc vineri. etapei de vineri.

La categoria moto, Sam Sunderland (KTM) a trecut, din nou, pe primul loc la general, cu un avans de 07:15 față de chilianul Pablo Quintanilla (Honda).

11-01-2022
13:48

Gyenes, locul 5 la clasa Malle Motto

Pilotul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 43 în etapa a 9-a la Raliul Dakar, la clasa moto, disputată pe distanţa de 491 de kilometri, între Wadi ad Dawasir şi Bisha.

Românul a venit cu o întârziere de aproape 30 de minute față de câștigătorul de etapă, chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo. În clasamentul general, Gyenes este pe locul 41. La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), Gyenes a ocupat locul 5 în etapă, iar la general este pe poziția 5.

09-01-2022
16:47

Gyenes, locul 3 la clasa Malle Motto

Pilotul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 37 în etapa a 7-a la Raliul Dakar, la clasa moto, disputată pe distanţa de 402 kilometri, între Riyadh și Al Dawadimi.

Românul a venit cu o întârziere de 40 de minute și 29 de secunde față de câștigătorul de etapă, chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo. În clasamentul general, Gyenes este pe locul 43. La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), Gyenes a ocupat locul 3 în etapă, iar la general este pe poziția 5.

07-01-2022
16:10

Gyenes, locul 41 în etapa a 6-a

Pilotul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 41 în etapa a 6-a la Raliul Dakar, la clasa moto, cursa fiind neutralizată la kilometrul 101 din 402, din cauza terenului degradat.

Românul a venit cu o întârziere de 13 minute și opt secunde față de câștigătorul de etapă, australianul Daniel Sanders. În clasamentul general, Gyenes este pe locul 44. La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), Gyenes a ocupat locul 5 în etapă, iar la general este tot pe locul 5.

La clasa auto, echipajul format din Iacob Buhai și Tudor Turdean a terminat etapa pe locul 65, iar Mihai Ban și Cătălin Ion ”Cheloo” au venit pe 66. La general, Ban și Cheloo sunt pe 57, iar Buhai și Turdean pe 60.

06-01-2022
17:05

Emanuel Gyenes este pe 5 la general la secțiunea Malle Moto

Etapa a 5-a a Raliului Dakar a fost marcată de decizia organizatorilor de a opri mai mulți concurenți kilometrul 168, unde a fost realimentarea.

Organizatorii nu ne-au mai putut oferi toată siguranța, deoarece multe elicoptere au fost solicitate pentru diferite accidente, așa că au decis să oprească etapa pentru diferiți piloți rămași mai în spate”, a declarat pilotul român Manuel ‘Mani’ Gyenes.

La secțiunea auto traseul a fost diferit faţă de categoria moto, cu o specială de 395 km în jurul capitalei Riad. Primul a trecut linia de sosire sud-africanul Henk Lategan (Toyota). Acesta a terminat etapa cu timpul de 3h53:28. El a fost urmat la 1:58 de francezul Sebastien Loeb (BRX Hunter Prodrive) şi la 2:10 de argentinianul Lucio Alvarez (Toyota Hilux).

La general, lider se menţine qatarianul Nasser al-Attiyah (Toyota), cu un avans de 35:10 faţă de Loeb şi 51:15 sec de Alvarez.

La secțiunea moto s-a impus australianul Toby Price (KTM) cu timpul de 3h19:32, fiind urmat la 4:14 de italianul Danilo Petrucci (KTM) şi la 4:16 de botswanezul Ross Branch (Yamaha). Gyenes (KTM) a terminat al 43-lea, la 35:32 sec de învingător.

În clasamentul general, britanicul Sam Sunderland (KTM) rămâne lider, chiar dacă s-a clasat pe 13 în această etapă, în faţa austriacului Matthias Walkner (KTM la 2:29) şi a francezului Adrien Van Beveren (5:59).

Gyenes se află pe 44, la 4h35:19 de lider, dar la secțiunea Malle Moto (Original by Motul), fără asistenţă tehnică este pe 5.

Din păcate, pe la kilometrul 240 a trebuit să mă opresc pentru un coleg de concurs, care a căzut cu 50 de metir în fața mea. Eu și alt coleg ne-am oprit la el să vedem ce a pățit. Din fericire, nu avea niumic grav.

 

După 2-3 minute s-a ridicat și a vrut să continue la siguranță până la sfârșitul etapei, dar motocicleta lui a avut avarii foarte mari. I s-a rupt ghidonul, i s-a spart toba și i-a văzut lanțul, așa că nu a mai putut să continue.

Când a văzut că nu mai poate să continue, a început să plângă ca un copil. Nu știu dacă am mai văzut așa ceva. Mi-a fost milă de el, dar nu am avut ce să facem. După ce am mai stat puțin cu el ca să ne asigurăm că totulo este OK, ne-am continuat drumul”, a declarat pilotul român pe pagina personală de facebook.

01-01-2021
19:03

Cheloo, locul 71 în prima etapă la Raliul Dakar 2022

Echipajul format din Mihai Ban și Cheloo a încheiat pe locul 71 la clasa auto în prima etapă din cadrul Raliului Dakar 2022, desfășurată între Jeddah și Hail, pe distanța a 614 kilometri, dintre care 19 kilometri de speciale.

Cei doi au sosit cu o întârziere de 9 minute și 50 de secunde față de primul lider al competiției, qatarezul Nasser Al-Attiyah. Echipajul Iacob Buhai – Tudor Turdean a terminat etapa pe poziția 74, la 11 minute și 24 de secunde în spatele învingătorului.

La clasa auto, Emanuel Gyenes a încheiat pe locul 54, la 16 minute și jumătate față de câștigătorul etapei, australianul Daniel Sanders.

Cheloo este unul dintre cei mai cunoscuți rapperi români, dar și jurat la o emisiunea de divertisment, dar puțină lume știa că unul dintre hobby-urile sale sunt concursurile off-road.

Artistul a fost invitat de pilotul Mihai Ban să-i stea în dreapta la celebra cursă, cei doi fiind primul echipaj românesc 100% la clasa auto din cadrul Raliului Dakar.

ADVERTISEMENT

Rezultatele și locurile în clasament pentru Cheloo și Emanuel Gyenes la Raliul Dakar 2022

FANATIK vă va ține la curent cu rezultatele, clasamentele și toate informațiile despre Emanuel Gyenes, Cheloo și ceilalți români prezenți la Raliul Dakar 2022, care se va desfășura în Arabia Saudită, în perioada 1-14 ianuarie.

Chiar înainte de trecerea dintre ani, Cheloo și pilotul Mihai Ban au vorbit despre emoțiile pe care le au înainte de începerea marii competiții. ”În momentul acesta am terminat verificările tehnice. Oficial suntem înscriși în Dakar. Mâine dimineață luăm startul, așa că noul an ne prinde în cursă”, a spus Mihai Ban.

ADVERTISEMENT

”Și apropo de ‘săracilor’. În momentul acesta suntem foarte bogați sufletește”, a comentat în stilul său caracteristic Cheloo, care se află la prima participare într-un concurs automobilistic.

La rândul său, Emanuel Gyenes a avut un mesaj special, din Jeddah, pentru fanii săi. ”Verificări! Au mai rămas numai câteva ore. Pe 1 ianuarie voi lua startul în cel de-al 12-lea meu Raliu Dakar”, a scris el.

ADVERTISEMENT

Gyenes, o adevărată legendă la Raliul Dakar

Raliul Dakar se desfășoară pentru al treilea an la rând în Arabia Saudită, iar organizatorii au anunțat că traseul actualei ediției va fi în proporție de 80% pe un terten neexplorat. Concurenții vor avea de parcurs o distanță de 8.375 de kilometri pe durata a 12 etape.

”Sincer, când am văzut prima dună mie mi-a venit să vomit. Am zis: ‘Ce urâte sunt, mie nu îmi plac’. Exact când am dat cu nasul în ele”, a declarat Cheloo. Din 1979 și până în prezent, nu mai puțin de 76 de persoane și-au pierdut viața la Raliul Dakar.

ADVERTISEMENT

Emanuel Gyenes, în vârstă de 37 de ani, va participa pentru a 12-a oară la Dakar. În 2020 a scris istorie și a intrat pe lista legendelor competiției (adresată sportivilor cu cel puțin 10 starturi în palmares). A reușit atunci o performanță remarcabilă și a câștigat clasa Malle Moto dedicată piloților fără asistență tehnică. S-a clasat pe locul 29 la general.

La ultima ediție, Gyenes a terminat al 23-lea la general, dar nu și-a putut apăra titlul de la clasa Malle Moto după ce a încheiat pe poziția secundă: ”A fost un Dakar foarte dur, sunt bucuros că am reușit să ajung la linia de finiș de la Jeddah. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați urmărit de-a lungul acestei incredibile aventuri”.

Cea mai bună clasare a lui Emanuel Gyenes la Raliul Dakar rămâne cea din 2016, când a fost al 14-lea la general. La Dakar 2022 va participa în premieră, la clasa moto, și echipajul format din Iacob Buhai și Tudor Turdean.

ADVERTISEMENT