Sport

Atentat terorist la Raliul Dakar? Mașina unui pilot francez a fost spulberată de o explozie. Sportivul a fost operat de urgență

Pilotul francez Philippe Boutron a fost victima unui posibil atentat terorist. Acesta se pregătea pentru participarea la Raliul Dakar când mașina în care se afla a explodat provocându-i răni grave.
02.01.2022 | 12:07
Atentat terorist la Raliul Dakar Masina unui pilot francez a fost spulberata de o explozie Sportivul a fost operat de urgenta
ADVERTISEMENT

Un dispozitiv a explodat în mașina pilotului francez Philippe Boutron care se pregătea să participe la Raliul Dakar, găzduit anul acesta de Arabia Saudită.

Organizatorii au anunțat că dispozitivul exploziv a fost plasat în mașina francezului și că acesta a fost operat de urgență din cauza rănilor grave suferite.

ADVERTISEMENT

Organizatorii Raliului Dakar i-au în calcul în act criminal

O bombă a explodat sub scaunul lui Philippe Boutron în timp ce acesta se deplasa cu o mașină de asistență către zona unde erau efectuate verificările tehnice.

Conform jurnaliștilor de la L’Equipe un dispozitiv exploziv, care ar putea fi o bombă artizanală, a explodat sub scaunul pilotului francez, menționând că în podeaua vehiculului a rămas o gaură de mari dimensiuni.

ADVERTISEMENT

Boutron a fost preluat de un elicopter și transportat de urgență la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale la picior. Organizatorii au anunțat că anchetatorii nu exclud posibilitatea unui act criminal.

”Pilotul a fost rănit grav la picior şi a trebuit să fie operat. Starea sa este în curs de ameliorare. Maşina sa a fost oprit brutal de o explozie a cărei origine încă este necunoscută.

ADVERTISEMENT

Poliţia saudită s-a deplasat la locul exploziei şi a început o anchetă, neexluzând nicio pistă, inclusiv un act criminal”, se arată într-un comunicat al organizatorilor Raliului Dakar.

Raliul ”dunelor” de nisip

Raliul Dakar este una dintre cele mai spectaculoase, dar și una dintre cele mai extreme competiții automobilistice din lume.

ADVERTISEMENT

Anul acesta întrecerea se desfășoară, pentru al treilea an consecutiv în Arabia Saudită, în perioada 1-14 ianuarie, pe un traseu care măsoară 8.098 kilometri la clasa moto şi 8.119 la auto, împărțit în 12 etape.

Nu mai puțin de 70% din suprafața totală a probelor speciale este dispusă pe nisip şi dune. Una dintre cele mai dificile probe se va derula pe distanța de 100 de kilometri, exclusiv pe dune, fără nicio pauză.

Raliul Dakar a fost înființat în 1978, inițial sub denumirea Paris-Dakar, și a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 44.

ADVERTISEMENT