ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Raliul Dakar, ziua a şasea: Coma joacă strategic, Peterhansel atacă

A şasea etapă a Raliului Dakar, Tucuman-Salta, a fost una marcată de o veste cît se poate de tristă – moartea lui Eric Palante, concurentul belgian de la categoria Moto....
Autor: Marius Băcilă | 11.01.2014 | 12:15
Raliul Dakar, ziua a şasea: Coma joacă strategic, Peterhansel atacă

A şasea etapă a Raliului Dakar, Tucuman-Salta, a fost una marcată de o veste cît se poate de tristă – moartea lui Eric Palante, concurentul belgian de la categoria Moto.

ADVERTISEMENT

Cîştigătorul surpriză la categoria Moto în a şasea zi a raliului a fost francezul Alain Duclos, la ghidonul motocicletei sale Sherco. Pilotul francez, originar din Mali, a luat startul al nouălea în dimineaţa de vineri şi a tras tare, depăşind cinci rideri din faţă şi înregistrînd cel mai bun timp la sosirea în Salta. Duclos a cîştigat această etapă la opt ani după ultima sa victorie pe specială în Dakar, în 2006, la Bamako, în Africa. Astfel, Duclos urcă pe podiumul provizoriu.

Marc Coma a avut un parcurs calculat, ajungînd la finiş cu puţin peste un minut în urma lui Duclos, urmat de Michael Metge, locotenentul lui Cyril Despres. În clasamentul general, Coma îşi păstrează avantajul de peste 40 de minute faţă de Barreda. Chaleco Lopez a ieşit azi din cursă, motocicleta sa fiind avariată la kilometrul 211 al probei speciale, fără speranţe de a mai reveni.

ADVERTISEMENT

La categoria Auto, Peterhansel a avut o zi excelentă, recuperînd 6 minute din handicapul pe care îl avea faţă de Nani Roma. Peterhansel, care, prin succesul din etapa de vineri, a egalat recordul de 63 de victorii de etapă al rusului Vladimir Chagin, a primit şi un bonus prin faptul că Sains şi Al-Attiyah au fost penalizaţi cu o oră pentru greşelile de navigaţie de joi, francezul fiind astfel din ce în ce mai aproape de o a unsprezecea victorie în Dakar.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!