Sporturi

Raliul Zăpezii, în acest weekend la Covasna. Nume grele la start

Nu mai puţin de 30 de echipaje din România, Bulgaria şi Ungaria vor lua startul în acest wekend, între 19 şi 21 ianuarie, la a 11-a ediţie a Winter Rally, care se va desfăşura la Covasna, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.
18.01.2018 | 12:17
Raliul Zapezii in acest weekend la Covasna Nume grele la start
ADVERTISEMENT

După ce săptămâna trecută, bijuteriile istorice au făcut spectacol pe acelaşi traseu, la Historic Winter Rally, a venit vremea ca maşinile din campionatele de raliuri şi viteză în coastă să se prezinte la startul celei de-a doua competiţii sub tutela FRAS din 2018.

Traseul va avea un total de 140 de kilometri de probe speciale, una dintre ele, cea de-a şasea, de la Pârâul Halom, fiind programată noaptea, iar drumul concurenţilor va fi deschis de campionul naţional la raliuri din 2011 şi campion en-titre a Winter Rally, Vali Porcişteanu (Mitsubishi Lancer Evo, Gabi Lazăr – copilot), şi de campionul de la Rally 2, Cosmin Săliştean (Renault Megane, Octavian Jiga – copilot).

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă, vedeta competiţiei este dublul campion naţional de raliuri Gergely Szabo (2009 şi 2010), cel care are deja două titluri obţinute la Winter Rally Covasna în 2012 şi 2013. De la start nu vor lipsi însă nume precum Gabriel Ene, Hristo Manolov, Csongor Szabo, Ramona Rusu, Norbert Maior, Bogdan Năstase, Kovacs Antal (locul 3 în 2016 la Winter Rally), János Puskádi sau pilotul ungar Zoltan Szabo, care are şi experienţa etapelor din WRC.

Recunoaşterile au început încă de miercuri, iar vineri dimineaţă, începând cu ora 09:00 este programat shakedownul la Comandău, în timp ce ceremonia de premiere va avea loc duminică, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Foto: photorally.ro