Sporturi

Raluca Olaru a dezvăluit de ce nu a jucat la dublu în România – Rusia: “Am rămas cu spatele înţepenit”

09.02.2020 | 20:11
Raluca Olaru a dezvaluit de ce nu a jucat la dublu in Romania  Rusia Am ramas cu spatele intepenit
ADVERTISEMENT

Raluca Olaru a fost prezentă la echipa de FED Cup a României pentru barajul cu Rusia, însă nu a jucat în niciun meci, deși se află pe locul 48 în clasamentul mondial de dublu. La mai puțin de 24 de ore de la ratarea calificării la turneul final din Ungaria, sportiva a dezvăluit că nu a intrat pe teren pentru decisivul de dublu din cauza unor probleme medicale.

Raluca Olaru, marea absentă din meciul decisiv cu Rusia

Florin Segărceanu a fost dur criticat pentru alegerea făcută în meciul decisiv, cel de dublu, cu Rusia, când a ales perechea formată din Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, în dauna Ralucăi Olaru, cel mai bine clasată sportivă a României în clasamentul WTA de dublu, locul 48.

ADVERTISEMENT

Duminică, la o zi după ce România a ratat calificarea la turneul final al FED Cup de la Budapesta, programat în perioada 14 – 19 aprilie, Raluca Olaru a dezvăluit, pe pagina personală de Facebook, că nu a putut juca din cauza unei accidentări la spate, confirmând explicația oferită de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

Pentru toți cei care au urmărit cu sufletul la gură meciul nostru de FedCup de ieri, de la Cluj, mă simt datoare să clarific ce s-a intâmplat.

ADVERTISEMENT

După victoria lui Jaqueline Cristian, exact înainte să merg la încălzirea pentru dublu alături de Irina Bara, am simțit o durere puternică la spate și am rămas cu el înțepenit.

Îmi era foarte greu să mă mișc și mi-am dat seama că cel mai probabil nu sunt aptă să joc. Scorul era, bineînțeles, foarte important, echipa se baza pe mine. I-am spus domnului Florin Segărceanu, pentru că știam că în momentele acelea trebuia să anunțe echipa arbitrului, iar dumnealui a avut doar 5 minute să ia o decizie într-un moment critic și să aleagă cea mai bună variantă de înlocuire.

ADVERTISEMENT

Îmi pare extrem de rău că nu am putut să joc alături de Irina Bara și poate să aducem punctul decisiv României. Mi-am dorit foarte mult asta!”, a transmis Raluca Olaru pe Facebook.

„Un mare bravo pentru Ana Bogdan și Jaqueline Cristian”

Raluca Olaru a ținut să le felicite pe Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, care au reușit să aducă cele două puncte României, datorită victoriilor obținute în fața Veronikăi Kudermetova.

ADVERTISEMENT

Vreau să le felicit pe fetele din echipă, pentru cât de unite au fost toată săptămâna. Un mare Bravo! pentru Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, pentru cum au luptat și ce au arătat pe teren! Am spus de la început că am încredere în ele (toate) și s-a dovedit că am avut de ce, bravo fetelor!

Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc întregii echipe și vouă, celor care ne-ați susținut cu sufletul din tribună (și nu numai)! Ați creat din nou o atmosferă de neuitat, sunteți cei mai tari!” notează Raluca Olaru.

ADVERTISEMENT