Sporturi

Raluca Olaru a fost la un pas de a renunţa la tenis! “Durerea era foarte mare! Nu mai aveam bani!”

12.04.2019 | 15:45
Raluca Olaru a fost la un pas de a renunta la tenis Durerea era foarte mare Nu mai aveam bani

Raluca Olaru a mărturisit că fost la doar un pas de a renunţa la tenis. Raluca Olaru, ocupanta locului 35 în clasamentul WTA la dublu, a dezvăluit, în direct la Digi Sport Matinal, că a trecut prin momente foarte dificile în cariera ei, când accidentările erau prea dese şi prea serioase pentru ca ea să mai continue pe acest drum. Totuşi, Raluca a găsit puterea să le depăşească şi să-şi croiască un drum în circuitul feminin de tenis, în proba de dublu.

Raluca Olaru a recunoscut că a fost foarte aproape de a renunţa la tenis

”Mi-a fost foarte greu să aleg să joc doar la dublu, mai ales că la junioare am avut un parcurs foarte bun. Am câștigat US Open, la 18 ani, apoi plecasem bine și la simplu. Cel mai bun loc al meu a fost atunci când am ajuns în Top 50 WTA, dar a intervenit accidentarea. Nu mai aveam bani, nu aveam cu ce să mai merg pe la turnee și a fost un moment de cumpănă! Apoi, am zis să încerc doar la dublu, pentru că terenul era mai mic, mi-am zis că mă mișc mai puțin, plus că puteam juca și mai multe turnee WTA, pe baza clasamentului de dublu. La acele turnee aveam fizio, doctor, detalii care contează foarte mult. La primul meu turneu am jucat finala, după care, l-am câștigat pe al doilea, de la Nurnberg. De acolo am început să cresc!”, a declarat Raluca Olaru pentru sursa citată.

”Am fost nevoită să o iau de la zero. La un moment dat m-am gândit să revin și la simplu, simțeam că încă mai am calități, dar acum clasamentul meu e zero și ar trebui să renunț de tot la dublu. Așa că prefer să-mi îmbunătățesc stilul aici, pentru că-mi place proba de dublu. La mine, prima accidentare a fost la încheietura mâinii stângi, când jucam simplu. Eram deja în prima sută, dar accidentarea a venit de nicăieri, după perioada de antrenament dintre sezoane. Eram la Melbourne și nu mai puteam de durere. Efectiv, nu știam ce să fac. Am fost și în Germania la control, dar a durat foarte, foarte mult până când i-am dat de cap și a trecut durerea! Un an de zile am jucat numai cu dureri! Nu mă antrenam bine, nu eram la capacitate maximă, apoi, după un an, a trebuit să trag pentru a intra în ritm”, a mai spus jucătoarea de tenis din Bucureşti.

Raluca Olaru pe terenul de tenis

Raluca Olaru, convocată în Fed Cup pentru semifinala cu Franţa

Raluca Olaru, în vârstă de 30 de ani, va face deplasarea spre Rouen pentru a disputa semifinala contra Franţei. Ea a fost convocată de către căpitanul nejucător, Florin Segărceanu, împreună cu alte patru colege de breaslă. Este vorba despre Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu şi Monica Niculescu.

Tags: