Sporturi

Raluca Olaru, antrenorul din teren al României! A preluat rolul de lider în Fed Cup. Antrenament intens cu Irina Bara: „Wow! Bravo. Să dai și lung de linie”. FOTO

05.02.2020 | 18:00
Raluca Olaru antrenorul din teren al Romaniei A preluat rolul de lider in Fed Cup Antrenament intens cu Irina Bara Wow Bravo Sa dai si lung de linie FOTO
ADVERTISEMENT

Imediat după antrenamentul Rusiei de miercuri după-amiază, pe terenul din Sala Polivalentă și-au făcut apariția experimentata Raluca Olaru și debutanta Irina Bara pentru o sesiune intensă, dar scurtă, timp de aproximativ 60 de minute.

Raluca Olaru, antrenorul din teren al României!

Experimentata jucătoare de dublu a fost foarte concentrată pe teren, dar și foarte atentă la colega ei Irina Bara. A arătat ca un adevărat lider pe teren, chiar dacă este sigur că nu va juca niciun meci de simplu în confruntarea cu Rusia. Dar este punct fix în echipa de dublu, fiind, de departe, cea mai bună jucătoare a României în acest moment.

ADVERTISEMENT

Olaru a jucat câteva game-uri împotriva Irinei Bara, la un nivel destul de ridicat. Cele două au părut extrem de determinate, mai ales Bara, aflată pentru prima dată în echipa de Fed Cup a României. Irina se bate cu Gabriela Ruse pentru a fi a doua jucătoare de simplu, după Ana Bogdan.

Și, de altfel, jucătoarea de 24 de ani a făcut-o foarte bine. Prima parte a antrenamentului a fost fără partea de serviciu, dar raliurile de pe BT Arena au fost extrem de apreciate de cei doi antrenori și de puținii spectatori și voluntari prezenți.

ADVERTISEMENT

Raluca, încurajări constante către Irina: „Wow, bravo! E bine, tot așa”

Olaru a arătat cât de experimentată e în multe momente, a știut să o felicite pe Irina pentru punctele în lung de linie sau cross scurt, dar și să-i explice atunci când greșește. „Wow, Irina, bravo!”, „E bine, daaa!” sau „Ține-o tot așa” au fost doar câteva dintre încurajările Ralucăi Olaru, cea care și-a luat în serios rolul de veterană și de lider al formației actuale de Fed Cup, una fără Simona Halep, Monica Niculescu și Irina Begu.

Prezenți și ei pe marginea terenului, Florin Segărceanu și Alina Tecșor au încurajat-o constant pe Irina Bara. Au felicitat-o la loviturile excelente cu reverul, dar au și certat-o când a greșit la serviciu. Servă care, pe undeva normal, este punctul nevralgic al tinerei noastre jucătoare.

ADVERTISEMENT

Și Ralulca i-a și transmis să joace și în lung de linie, urmată apoi și de antrenoarea Alina Tecșor. Sfaturi pe care Irina Bara le-a pus în practică de fiecare dată.

Olaru s-a pregătit suplimentar

„Ești ok? Eu mai stau puțin”, a fost replica scurtă a Ralucăi Olaru către Irina Bara la finalul ședinței de pregătire. Și a mai rămas 20 de minute pe teren alături de sparring-partner-ul William Birău, a exersat jocul la fileu, voleul și serviciul. Dar și câteva lovituri de smash. A avut și o scurtă discuție cu Alina Tecșor despre ceea ce ar putea îmbunătăți.

ADVERTISEMENT

Până la final, atmosfera a fost destul de relaxată, cu Florin Segărceanu care a intrat pentru puțin timp pe postul de sparring, dar și cu multe zâmbete din partea căpitanului-nejucător și al Alinei Tecșor.

ADVERTISEMENT