Sporturi

Raluca Olaru se bate cu Jelena Ostapenko pentru calificarea în semifinale la Wimbledon 2019! ”Vreau să profit cât mai mult de momentul acesta”

10.07.2019 | 21:24
Raluca Olaru se bate cu Jelena Ostapenko pentru calificarea in semifinale la Wimbledon 2019 Vreau sa profit cat mai mult de momentul acesta

Raluca Olaru forțează joi – vezi programul zilei aici – calificarea în semifinalele probei de dublu mixt de la Wimbledon 2019, acolo unde face pereche alături de jucătorul croat Franko Skugor. Sportiva noastră a vorbit la Wimbledon pentru FANATIK despre întâlnirea din sferturile de finală, deși încă nu-și aflase adversarii din această fază a competiției.

Raluca Olaru forțează calificarea în semifinale la Wimbledon 2019: ”Aștept cu nerăbdare jocul”

”Sincer, ne așteptam la un meci greu în optimi, cu Mektic şi Rosolska,așa cum a fost și cel din sferturile de la US Open pentru că valorile au fost şi sunt apropiate. Ne-am făcut singuri mai ușor meciul pe teren însă, au fost câteva game-uri în care am făcut diferența și am făcut break-uri pe serviciul amândurora. Sunt bine din punct de vedere fizic și aștept cu nerăbdare jocul următor, pentru semifinale”, a declarat Raluca Olaru pentru FANATIK.

Discuţia cu Raluca a avut loc la Wimbledon înainte de încheierea partidei de miercuri seară, John Peers/Shuai Zhang (Australia/China) – Robert Lindstedt/Jelena Ostapenko (Suedia/Letonia), care a decis oponenţii din sferturi pentru Olaru / Skugor. Aşa că am întrebat-o dacă are vreo preferinţă pentru adversarii de joi.”Nu, n-am nicio preferință cu cine vom juca, dar dintre posibilii adversari cel mai bine o cunosc pe Ostapenko. Însă, la nivelul acesta orice meci e greu. Vreau să fac un nivel bun de joc și să profit cât mai mult de momentul acesta. Sunt anumite lucruri care sunt standard la fiecare meci, iar apoi personalizezi în funcție de adversar”, a mai spus Raluca Olaru, care va juca joi seară pentru calificarea în semifinalele Wimbledon 2019. Iar faptul că o ştie pe Ostapenko e de bun augur, pentru că letona, alături de suedezul Lindstedt vor fi adversarii româncei în sferturi.

Raluca Olaru și Franco Skugor în timpul meciului din sferturile de finală de la Wimbledon 2019

”Avem o idee despre cum joacă fiecare”

Mai mult, Olaru, care mai are nevoie de o convocare în echipa de Fed Cup a României pentru a fi eligibilă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, a dezvăluit cum decurge pregătirea unui meci la un asemenea nivel: ”În general, știm cam pe toată lumea, avem o idee despre cum joacă fiecare. În meci, în funcție de cum decurg lucrurile mai adaptezi și de asta e nevoie de o comunicare bună. Sunt dăți când nu te simți deloc grozav, dar în teren îți faci treaba foarte bine, dar și invers. La dublu, meciul curge foarte repede și dacă puțin nu ești atent câteva puncte fac imediat diferența”.

Raluca Olaru a dezvăluit pentru FANATIK că principalul ei obiectiv viitor este calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. La Tokyo, Olaru își dorește să facă pereche la dublu cu Simona Halep sau Mihaela Buzărnescu, dar a spus că nu a vorbit deocamdată cu niciuna dintre cele două despre această posibilitate.

  • 39 este poziţia ocupată de Raluca Olaru în clasamentul de dublu, având cea mai bună clasare dintre toate jucătoarele din România