News

Raluca Olaru vrea să joace cu Simona Halep la Jocurile Olimpice. Românca e în optimi după o victorie de efect la Wimbledon cu Venus Williams, în faţa a 5.000 de fani: “Am vrut să mă bucur de moment”

09.07.2019 | 01:22
Raluca Olaru vrea sa joace cu Simona Halep la Jocurile Olimpice Romanca e in optimi dupa o victorie de efect la Wimbledon cu Venus Williams in fata a 5000 de fani Am vrut sa ma bucur de moment

Raluca Olaru este al cincilea reprezentant al României care se califică în optimile de finală la Wimbledon 2019, după Simona Halep, Horia Tecău – ambii calificaţi deja în sferturile de finală – Irina Begu şi Monica Niculescu. Iar cifra nu este deloc întâmplătoare, dezvăluie sportiva noastră într-o discuţie purtată cu FANATIK la All England Club: “Cred că România a avut rezultate foarte bune în ultimii ani. Constant am avut jucători în fazele superioare la turneele de Mare Şlem, la simplu sau la dublu. Cred că avem o echipă de jucători foarte bună la ora actuală. Ar trebui să ne bucurăm de acest lucru şi sper ca şi în următorii ani să aducem astfel de rezultate, poate chiar şi mai bune.”

Raluca Olaru, rezultate din ce în ce mai bune la dublu mixt, alături de croatul Franko Skugor: “Am început să jucăm împreună din întâmplare”

Deşi a pierdut, alături de Miki Buzărnescu, la dublu feminin în turul 1, Raluca Olaru continuă competiţia la dublu mixt, alături de croatul Franko Skugor, locul 20 ATP la dublu, cu care a ajuns să închege un parteneriat din ce în ce mai solid: “Am început să jucăm împreună de la ediţia de anul trecut de la US Open. Totul a fost din întâmplare. Acolo am jucat bine, ne-am înţeles bine şi am făcut sferturi. Apoi am continuat. La Australian Open nu am intrat. Dar am jucat la Paris şi acum, aici, la Wimbledon. Ideea este că ne înţelegem bine şi conexiunea este bună. Sper să se lege un parteneriat cât mai lung.”

Luni, în “manic monday”, Olaru şi Skugor au avut surpriza să joace primul lor meci la Wimbledon chiar pe renovatul Court 1, acolo unde disputase şi Simona Halep meciul cu Coco Gauff, în faţa a 5.000 de britanici. Şi nu orice meci, ci cu Venus Wiliams şi Frances Tiafoe, cu calificarea pe masă în optimi, după ce în prima rundă au beneficiat de un “bye”. Iar rezultatul vorbeşte de la sine despre performanţa româncei: 6-3, 6-1 – vezi statistica partidei. “Mă simt mai bine după meciul de azi. Nu mă aşteptam să jucăm pe Terenul 1. Teoretic trebuia să jucăm pe Terenul 18, însă ne-au spus din timp că dacă totul merge repede, ne vor muta. A fost o bucurie să joc pe un astfel de teren. Am vrut să mă bucur de meci cât mai mult”, explică Raluca pentru FANATIK.

Am întrebat-o despre schimbările din Fed Cup şi s-a arătat, ca toate fetele noastre, deloc fericită de decizia forului de conducere din tenisul feminin: “Nu mă încântă schimbarea de la Fed Cup. Formatul acela cu toţii laolaltă nu pune în valoare spiritul de Fed Cup, care înseamnă să joci pentru ţară pe teren propriu sau în deplasare. Să vedem ce o să fie. Nu sunt foarte încântată.”

Raluca Olaru speră la calificarea la Jocurile Olimpice şi se vede jucând alături de Simona Halep la Tokyo: “Nu am discutat cu Simo, încă”

Şi a urmat, inevitabil, dialogul despre Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde Ralu îşi doreşte foarte mult să ajungă. “Planul este să mă calific la Jocurile Olimpice. Pentru asta mai am nevoie de o convocare la Fed Cup şi trebuie să am un clasament destul de bun. “Cut”-ul împreună cu partenera trebuie să fie la maximum 100, dacă nu mai bine. Este unul dintre obiectivele mele. Încă nu m-am gândit cu cine o să facă pereche. De acum încolo se pun punctele în clasament. E greu de prevăzut cine va fi în prima sută. Sunt multe variante. Sper să mă leg cu cineva. Dacă Irina vrea să joace cu Moni, atunci sper ori cu Miki, ori cu Simona.”

“Cu Simona la dublu? Te gândeşti la varianta asta?”, am întrebat-o pe singura jucătoare din lume care, de-a lungul carierei Simonei, a reuşit să o învingă pe actuala sfertfinalistă la Wimbledon cu 6-0, 6-0. “Da, cu Simona. A fost foarte bine că joc cu ea la Eastbourne. Adversarele sunt speriate de ea, iar pentru mine este uşor pentru că pot să-mi pun în valoare jocul la fileu. Este fun să joc alături de ea. Nu am vorbit cu Simo încă de Tokyo. A fost prematur să vorbesc despre asta cu ea sau cu celelalte fete. Cert este că participarea la Jocurile Olimpice este un obiectiv major pentru mine. Şi nu, nu nu mai ţin minte meciul când am bătut-o pe Simona cu 6-0, 6-0 🙂 “, conchide Raluca Olaru.

Raluca Olaru a facut echipa alaturi de Simona Halep la Eastbourne
Raluca Olaru a facut echipa alaturi de Simona Halep la Eastbourne. Sursa foto: hepta.ro
  • semifinale este faza pe care au atins-o Raluca Olaru şi Simona Halep în proba de dublu la Eastbourne
  • 39 WTA este locul ocupat de Raluca Olaru în clasamentul de dublu feminin, poziţia cea mai bună pe care o ocupă o jucătoare din România. Peste Irina, Monica sau Miki.