Raluca Strămăturaru, cea mai bună româncă de la Jocurile Olimpice de Iarnă, transfer la raliuri

Cea mai bine clasată româncă în ultimii 24 ani la JO de iarnă (locul 7 la sanie la JO 2018), Raluca Strămăturaru iubeşte la maximum adrenalina şi viteza. Sportiva originară din Sinaia a demonstrat-o recent la Raliul Braşovului, unde a fost copilot pentru campionul mondial de juniori Simone Tempestini.
09.04.2018 | 00:46
Raluca Stramaturaru cea mai buna romanca de la Jocurile Olimpice de Iarna transfer la raliuri

Obişnuită cu virajele rapide de peste 100 km/h şi cu casca de protecţie, lucruri comune în cele două sporturi, Strămăturaru s-a simţit ca peştele în apă alături de cel mai bun pilot român. Raluca i-a purtat şi noroc clujeanului, care după ineditul antrenament comun şi-a adjudecat a patra victorie consecutivă în Raliul Braşovului.

“A fost o experienţă foarte tare, mi-am dorit de mult asta. Mi se pare un pic mai periculos la raliuri, la noi totul se desfăşoară pe o pârtie stabilită, la ei pe traseu apar şi lucruri neprevăzute. Poate după ce mă las de sanie, încerc şi o carieră în motorsport pentru că îmi place mult viteza”, a spus entuziasmată Raluca Strămăturaru.

Tempestini crede că Raluca ar avea potenţial pentru a face carieră şi în motorsport. Un precedent celebru există deja în domeniu. Fost mare campion la schi, francezul Luc Alphand s-a apucat de raliuri după terminarea carierei şi, în 2006, a câştigat chiar celebrul Raliu Dakar.

“A fost o onoare pentru mine să am în dreapta o sportivă de top de la Jocurile Olimpice. Am dialogat pe traseu despre asemănările şi diferenţele dintre cele două sporturi. O aştept la nişte cursuri de pilotaj împreună cu colegii de la Napoca Rally Academy şi, dacă are talent, o voi încuraja să intre şi în lumea raliurilor”, a glumit Simone Tempestini, cel mai tânăr campion naţional de raliuri din istoria României. 

Transilvania Rally, următoarea etapă

Câştigător în etapa inaugurală a sezonului din CNR de la Braşov, Simone Tempestini speră să repete acum succesul şi la Transilvania Rally (3-5 mai), etapă inclusă şi calendarul internaţional Tour European Rally. Dublul campion de raliuri al României va participa apoi la Raliul Portugaliei (17-20 mai), etapă din Campionatul Mondial WRC.