Cele mai citite

Performanţă senzaţională la Jocurile Olimpice! Raluca Strămăturaru, cel mai bun rezultat din ultimii 24 de ani

Reprezentanta României a avut o evoluţie excelentă, reuşind să încheie competiţia olimpică în primele 10 sportive ale lumii.
13.02.2018 | 15:48
Performanţă senzaţională la Jocurile Olimpice! Raluca Strămăturaru, cel mai bun rezultat din ultimii 24 de ani
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 16:45. Raluca Strămăturaru a declarat la finalul cursei că locul 7 obţinut la Pyeongchang o determină să continue: ”A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Am făcut patru manşe curate, ceea ce mi-am şi propus. Acest loc 7 reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Pista este una dificilă şi s-a văzut că nu iartă. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamnă sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe”


Reprezentanta României în proba de sanie la JO de iarnă de la Pyeongchang, Raluca Strămăturaru, a făcut un concurs desoebit de curajos şi la capătul celor patru manşe a reuşit să se claseze pe un excelent loc 7, reuşind astfel să pătrundă în topul primelor zece sportive ale lumii într-o disciplină care în România are şi puţin practicanţi la nivel profesionist şi condiţii de pregătire departe de a putea face performanţă. 

ADVERTISEMENT

Strămăturaru, 32 de ani, de loc din Sinaia, practică acest sport, la fel ca şi sora ei Violeta, incă din 1996, dar la JO din 2010 a terminat pe poziţia a 21-a, iar la CM cea mai bună clasare fusese un loc 23. Niciodată nu reuşise să se apropie de Top 10, dar acum existau semnale într-o evoluţie bună încă după primele două manşe, când ocupa locul 10.

Raluca Strămăturaru, cel mai bun loc din 1994 încoace

În final sportiva noastră a mai reuşit să câştige trei poziţii, aducând cel mai bun rezultat al sporturilor de iarnă din România din 1994 încoace. Atunci tot la sanie dublul românesc a terminat pe locul 6, după ce, cu o Olimpiadă mai înainte fuseseră extrem de aproape de a termina pe podium, clasându-se în final pe poziţia a 4-a.

ADVERTISEMENT

Tot în 1994 şi Mihaela Dascălu încheia între primele 10 sporitve ale lumii la două probe de patinaj viteză (1500 şi 3000 de metri), după care clasările cele mai bun au ieşit din Top 10: Eva Tofalvi în 1998 şi 2010 la biatlon, bobiştii Nicolae Istrate şi Florin Crăciun.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri