News

Raluca Turcan a anunțat că Viorica Dăncilă va fi chemată de PNL în fața Parlamentului: “Dezmăţul pe Justiţie trebuie oprit”

20.03.2019 | 17:57
Raluca Turcan a anuntat ca Viorica Dancila va fi chemata de PNL in fata Parlamentului Dezmatul pe Justitie trebuie oprit

Partidul Național Liberal, principala formațiune politică din opoziție, și-a manifestat încă o dată nemulțumirea față de guvernul condus de Viorica Dăncilă. Prin vocea unuia dintre liderii săi, deputatul Raluca Turcan, PNL a lansat un nou atac la adresa premierului.

PNL o cheamă pe Viorica Dăncilă în fața Parlamentului

PNL o cheamă din nou în fața Parlamentului pe Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Astfel, în luna aprilie, premierul va trebui să dea explicații cu privire la modificările aduse legilor Justiției. Anunțul a fost făcut de deputatul Raluca Turcan, una dintre figurile reprezentative ale Partidului Național Liberal.

Deputatul PNL a precizat că Viorica Dăncilă  va trebui să explice „de ce acest Guvern merge mai departe cu apărarea corupţilor, cu protejarea vinovaţilor, cu umilirea persoanelor cinstite”. 

Viorica Dăncilă, chemată în fața Parlamentului de PNL
Viorica Dăncilă, chemată în fața Parlamentului de PNL

Anunțul Ralucăi Turcan, după ce moțiunea PNL a fost respinsă

„PNL o cheamă din nou în faţa Parlamentului pe Viorica Dăncilă. Am înregistrat astăzi o nouă solicitare de audiere a primului-ministru în Parlamentul României, la începutul lunii aprilie, întrucât dezmăţul pe Justiţie trebuie oprit. Legile Justiţiei au fost modificate samavolnic în Parlament, favorizând graţierea corupţilor. Însă samavolnicia a fost dusă la extrem prin ordonanţe de urgenţă şi, în felul acesta, asistăm astăzi la rejudecări ale unor dosare-cheie privind corupţi de nivel înalt. De asemenea, asistăm, cel mai probabil, la o avalanşă de achitări ale unor persoane acuzate deja pentru corupţie, iar magistraţii sunt umiliţi. Astăzi Parlamentul a făcut zid în faţa lui Tudorel Toader, omul care a îngenuncheat sistemul de justiţie” , a declarat Raluca Turcan, după ce moțiunea depusă de PNL pe teme de Justiție a fost respinsă de Camera Deputaților.

Premierul României este chemat la începutul lunii aprilie să spună de ce acest Guvern merge mai departe cu apărarea corupţilor, cu protejarea vinovaţilor, cu umilirea persoanelor cinstite, cu destabilizarea întregului sistem de justiţie prin norme echivoce, prin legi care nu mai pot să răspundă aşteptărilor de justiţie dreaptă. În acelaşi timp, în Parlament reluăm procedura prin care Parlamentul să solicite expertiză din partea profesioniştilor din domeniu, din partea Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi al GRECO astfel încât legislaţia pe Justiţie să fie readusă la un nivel de normalitate. Nu mai putem merge în continuare cu o Românie în care sistemul de justiţie a ajuns apărătorul infractorilor, forţând magistraţii oneşti ca regulile stabilite de către PSD şi de ADLE să-i îngenuncheze şi să le facă de ruşine profesia. Planul diabolic de măcelărire a Justiţiei continuă şi el ţine de schimbarea procurorilor-şefi, de politizare a ÎCCJ, de politizarea Curţii de Apel, a CCR, ştirbirea tuturor atribuţiilor preşedintelui României. (…) PNL cere oprirea acestui plan, sancţionarea vinovaţilor şi răspunderea directă în Parlamentul României de către premierul Viorica Dăncilă” , a mai afirmat deputatul PNL.