News

Raluca Turcan, amendată de 1 aprilie. Ministrul muncii a primit suma minimă pentru că nu a purtat mască

01.04.2021 | 16:40
Raluca Turcan amendata de 1 aprilie Ministrul muncii a primit suma minima pentru ca nu a purtat masca
ADVERTISEMENT

Raluca Turcan a fost amendată de poliție, joi, după ce a fost surprinsă acum câteva zile fără mască în aer liber alături de alte persoane. Ministrul muncii a primit o sancțiune de 500 de lei.

Alături de Turcan au mai fost amendate 5 persoane, printre care și președintele CJ Sibiu. Totalul amenzilor se ridică la 3000 de lei, potrivit Antena3.

ADVERTISEMENT

Ministrul Raluca Turcan și președinta CJ Sibiu s-au înghesuit într-o remorcă cu opt persoane, toți fără mască, la o zi după ce Guvernul a anunțat noi restricții. Sancțiunea pentru cei care nu poartă mască în spațiul public este cuprinsă între 500 și 2500 de lei.

Raluca Turcan, amendată cu doar 500 de lei pentru că nu a purtat mască

Sursa foto – facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți lilberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu. Din imaginile apărute în presă s-a observat că aceștia nu respectau regulile impuse pe perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

După ce mai multe poze au apărut în presă, reprezentanta guvernului a cerut să fie amendată și a îndemnat lumea să respecte regulile.

„Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, a scris Turcan pe Facebook, după incident.

ADVERTISEMENT

De 1 aprilie, Ministrului Muncii i s-a împlinit dorința

Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei. Informația a fost confirmată de Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, printr-un comunicat oficial.

”În urma apariției în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei in conformitate cu art. 65 lit. h din Legea 55/2020”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, conform G4media.

ADVERTISEMENT