News

Raluca Turcan, anunț despre creșterea pensiilor: „Nu vom vorbi de majorări din acestea ilare”

Raluca Turcan anunță că peste un milion de dosare de pensie au fost reevaluate. Ce a declarat despre majorarea pensiilor.
05.11.2021 | 22:57
Raluca Turcan anunt despre cresterea pensiilor Nu vom vorbi de majorari din acestea ilare
ADVERTISEMENT

Ministrul interimar al muncii a vorbit despre pensiile din țara noastră, dar și despre posibilitatea ca acestea să crească.

Raluca Turcan, anunț despre pensii. Ce a spus ministrul despre majorarea lor

Raluca Turcan a specificat că procesul de recalculare a pensiilor este în plină desfășurare, iar conform Realitatea, numărul a ajuns la peste un milion de dosare recalculate.

ADVERTISEMENT

Ministrul a informat pentru sursa citată că principiul care nu trebuie încălcat este că nicio pensie nu trebuie să scadă. De asemenea, este posibil ca pensiile mari să crească mai încet.

În ceea ce privește restul pensiilor, acestea nu vor crește cu sume „ilare” sau care să stârnească revoltă. Totodată, ministrul a specificat că se dorește ca toate inechitățile din sistemul de pensii să fie eliminate.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Raluca Turcan despre creșterea pensiilor

,,Un principiu de la care plecăm în procesul de reculculare a pensiilor este ca nicio pensie să nu scadă.

Unele pensii mari pot avea și o creștere mai lentă. Nu vom vorbi de majorări din acestea ilare sau care să stârnească, dacă nu râsul, o revoltă.

ADVERTISEMENT

Când cineva vehiculează că se muncește atâta timp ca unele pensii să crească cu sume nesemnficative, aruncă în derizoriu un proces pe care îl avem în vedere, ca pensiile mici să crească mai mult, ca inechitățile să fie eliminate”, a spus Raluca Turcan pentru sursa citată.

Sistemul de pensii ar putea să sară în aer în câțiva ani, spune Raluca Turcan

În același timp, ministrul interimar al muncii a ținut să își arate îngrijorarea față de sistemul actual de pensii din România. El ar putea „să sară în aer”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

Aceasta a citat niște studii care afirmă că puterea de cumpărare poate scădea drastic. Astfel, în acest scenariu, oamenii cu pensii medii pot avea o putere de cumpărare de 500 de lei.

„Dacă nu facem nimic în sistemul de pensii, în câțiva ani riscăm ca acesta să sară în aer.

Există niște studii care arată că dacă nu se întâmplă nimic, vom ajunge ca puterea de cumpărare a unei pensii medii să ajungă la 500 de lei, situația e dramatică”, a mai spus Raluca Turcan pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT