News

Raluca Turcan: “Asistența socială este o rușine. Avem oameni în România care mor de foame

07.04.2021 | 20:57
Raluca Turcan:
Raluca Turcan, anunț extrem de sumbru: "Avem oameni în România care mor de foame" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a oferit extrem de sumbru, miercuri, la Antena 3, spunând, prin referire la domeniul asistenței sociale că: “este o rușine în România acest sector, deși am avut atâția ani de guvernare a stângii, avem oameni care mor de foame”.

Turcan a inițiat un demers de reevaluare a tuturor dosarelor de pensii din România, în timpul acestuia dorindu-se să se facă și trecerea spre digitalizarea sistemului național.

ADVERTISEMENT

În România sunt aproximativ 176.000 de persoane care beneficiază de venitul minimum garantat, cuantumul pentru o persoană singură fiind de 142 de lei lunar.

Raluca Turcan, declarație sumbră: “În România se moare de foame, asistența socială este o rușine

“Pe toate analizele noastre, impactul minimum bugetar pe legiile cele mai soft de reducere a pensiilor speciale ar educe economii de 100 de milioane anual și ar putea să meargă până la 500-600 de milioane anual, în funcție de cât de severă ar fi legea.

ADVERTISEMENT

Banii economisiți pot fi folosiți pentru reducerea decalajelor și creșterea pensiilor mici. Asistența socială este o rușine și avem oamenii care mor de foame în România, deși am avut atâția ani guvernări de stânga.

Veți vedea, că începând de anul viitor există două variante referitor la pensii: să facem o indexare cu rata inflației la începutul anului 2022 sau să venim cu formula nouă dacă reușim să terminăm acest proces de evaluare a tuturor dosarelor de pensii.

Pe partea de asistență socială doresc să radiografiem beneficiarii de ajutor social și să vedem cum sunt aceștia vulnerabili. În urma acestei campanii, cifrele mi-au demonstrat că există segmente sociale scoase de pe radarele autorităților locale.

ADVERTISEMENT

Asistența socială este privită ca o povară și nu ca o problemă prin care pe unii poți să îi ajuți și să îi transferi spre viața activă. Am găsit copii fără CNP, am găsit 2500 de persoane în stare profundă de sărăcie, vârstnici, persoane cu dizabilități și copii în abandon profund.

Lucrul acesta ne-a demonstrat că asistența socială trebuie privită integrat: asistență medicală, educație, cursuri pentru a doua șansă. Am discutat cu aproximativ 40.000 de persoane, 5.000 au primit repartiție spre un loc de muncă și unii deja s-au și angajat.

Taxele nu se măresc, PSD a țipat asta și în campania electorală, dar nu se vor mări”, a declarat Raluca Turcan la Antena 3.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri