News

Raluca Turcan, atac la adresa lui Ludovic Orban: ”E dezonorant să susțină campania de linșaj a premierului Cîțu”

Raluca Turcan a lansat un nou atac la adresa lui Ludovic Orban, pe care îl acuză de ”grave prejudicii” aduse PNL.
17.08.2021 | 11:26
Raluca Turcan atac la adresa lui Ludovic Orban E dezonorant sa sustina campania de linsaj a premierului Citu
ADVERTISEMENT

Ultimele ieșiri publice ale liderului PNL, Ludovic Orban, care a emis critici la adresa rivalului său de la Congres, Florin Cîțu, a agitat apele la vârful partidului.

Raluca Turcan, fost vicepremier în Guvernul Orban și actuală aliată a lui Cîțu, lansează acuzații dure la adresa președintelui liberal în exercițiu.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan îl acuză pe Ludovic Orban de ”grave prejudicii” aduse PNL: ”E dezonorant să susțină campania de linșaj a premierului”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Raluca Turcan, vicepreședinte PNL și ministru al Muncii în actualul Executiv, îl acuză pe Ludovic Orban că aduce ”grave prejudicii” partidului.

Totodată, aceasta îl critică pe Orban pentru că acesta ar susține ”campania de linșaj public a premierului”.  Poziția lui Turcan vine după ce președintele partidului a făcut declarații critice la adresa lui Florin Cîțu, cel aflat în mijlocul scandalului legat de arestarea din SUA.

ADVERTISEMENT

”În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.

ADVERTISEMENT

Nu este normal ca actualul președinte al PNL să asiste fără reacție și chiar să încurajeze acuzații grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal”, a scris Raluca Turcan pe site-ul de socializare.

Turcan: ”Orban nu mai onorează funcția de președinte al PNL”

Aceeași Raluca Turcan este de părere că actualul lider liberal nu mai onorează funcţia pe care o deţine în PNL conform aşteptărilor partidului, dar şi că trebuie îndrumat spre o ”ieşire cât mai onorabilă” din actuala campanie internă.

ADVERTISEMENT

”Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președinte în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.

În aceste condiții, trebuie să-i mulțumim actualului președinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă din actuala campanie și, sperăm, pe 25 septembrie, din funcția pe care deja nu o mai onorează conform așteptărilor și intereselor partidului nostru”, a mai scris Turcan pe Facebook.

Poziția critică a susținătorilor lui Realitatea Plus, despre scandalul în care este implicat premierul pentru trecutul său din SUA.

Președintele PNL s-a declarat deranjat de ”stilul evaziv, chiar arogant” în care premierul a răspuns întrebărilor legate de incidentele din SUA şi a afirmat că acest scandal a provocat o pierdere masivă de încredere în Partidul Naţional Liberal.

ADVERTISEMENT