News

Raluca Turcan, o nouă gafă. Ce a spus despre ajutorul statului pentru românii care nu pot să facă față scumpirilor

Raluca Turcan a făcut o nouă gafă. FANATIK vă spune ce a putut să zică despre ajutorul pe care statul îl acordă românilor care nu pot să facă față scumpirilor
27.08.2021 | 21:46
Raluca Turcan o noua gafa Ce a spus despre ajutorul statului pentru romanii care nu pot sa faca fata scumpirilor
Raluca Turcan, o nouă gafă. Ce a spus despre ajutorul statului pentru românii care nu pot să facă față scumpirilor Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, actualul ministru al Muncii s-a evidențiat prin mai multe episoade de acest fel. Nu este prima dată când Raluca Turcan spune lucruri halucinante.

De data aceasta, exprimarea nefericită a avut loc în timpul unei conferințe de presă. În ultima vreme, guvernanții au probleme serioase în a le răspunde la întrebări jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, o nouă gafă. Ce a spus despre ajutorul statului pentru românii care nu pot să facă față scumpirilor

Discuția a avut loc în contextul schimbărilor de pe piața energetică din România. Încă de la începutul acestui an, prețurile gazelor naturale și curentului electric s-au mărit considerabil.

În acest context, ministrul Muncii a fost întrebat de un reporter ce sfat ar avea pentru românii care au pensii și salarii mici și nu fac față scumpirilor. Răspunsul acesteia a fost unul cel puțin ciudat.

ADVERTISEMENT

„Este foarte greu şi este o întrebare dificilă. Am foarte multe cunoştinţe care au venituri modeste şi este foarte greu. Este greu,” a spus Raluca Turcan.

„Aş apela, în primul rând la ajutorul din partea statului, şi m-aş bucura că statul se zdrobește să găsească soluţii. După aceea e dificil, mai ales dacă ești şi bolnav,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, ministrul Muncii s-a plâns de modul în care evoluează relația cu jurnaliștii, probabil din cauza unor asemenea „întrebări capcană”. Cu doar o zi în urmă, a ținut o adevărată pledoarie despre cât de rău o tratează presa.

Raluca Turcan, o victimă a jurnaliștilor

Ministrul Muncii s-a declarat o victimă a presei. Turcan s-a plâns, în aceeași conferință de presă, miercuri, că a fost transformată într-un monstru, deși le-a arătat jurnaliștilor toată bunăvoința.

ADVERTISEMENT

Demnitarul a răbufnit după ce a primit mai multe întrebări. Prima dintre ele era despre cât este salariul minim, întrebare la care ministrul de Finanțe nu a știut să răspundă.

Ulterior, reporterii au întrebat-o cât costă un kilogram de roșii și zece ouă: „să ştiţi că am urmărit transpunerea dialogului meu cu dumneavoastră de ieri şi realmente v-am arătat toată preţuirea mea şi seara, la televizor, m-am regăsit într-un monstru care este total indiferent de ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi”.

„Eu o să vă răspund, dar e nefiresc ca dumneavoastră să vă comportaţi cu mine, ca om care sunt marcată doar de bună credinţă să schimb lucrurile în bine în ţara asta, în felul în care o faceţi. Pot să vă calculez şi cât costă 10 ouă, dacă un ou costă între 60 de bani şi un leu. Dar, pe fond, cred că avem cât mai multe lucruri de sistem pe care şi eu, împreună cu dumneavoastră, vrem să le schimbăm”, a adăugat.

ADVERTISEMENT