News

Raluca Turcan, pusă la zid de Viorica Dăncilă! Nu s-a lăsat intimidată: “Mai uşor cu ameninţările”

18.06.2019 | 18:47
Raluca Turcan pusa la zid de Viorica Dancila Nu sa lasat intimidata Mai usor cu amenintarile

Moțiunea de cenzură, demers inițiat de partidele aflate în Opoziție, nu a reușit să treacă de votul Parlamentului, astfel că Guvernul condus de Viorica Dăncilă va rămâne, pentru moment, la conducere țării. Prezent la dezbaterile de marți, prim-ministrul a avut un schimb dur de replici cu unul dintre liderii Partidului Național Liberal.

Reacția Vioricăi Dăncilă la adresa Ralucăi Turcan

Este vorba despre Raluca Turcan,  aceasta lansând inițial o serie de acuzații grave la adresa premierului și, implicit, a Executivului pe care îl conduce. În  replică, Viorica Dăncilă îi recomandă senatorului PNL să renunțe la amenințări, aducând totodată în discuție Ordonanțele de Urgență adoptate de Guvernele Boc și Cioloș.

Aţi vorbit despre OUG. Vreau să vă reamintesc că într-un an guvernul Cioloș a dat 114 OUG. Guvernul Boc a dat 130, Guvernul Dăncilă 114. Există o diferenţă: Guvernul Dăncilă nu a modificat 151 de articole într-o noapte ca guvernul Cioloș. De ce folosiţi dublul standard și spuneţi numai ce vă convine? Doamna Turcan, vorbiţi de ignorarea votului oamenilor. Noi am învăţat din acest vot, nu repetăm greşelile. Dumneavoastră ignoraţi votul. Românii au votat în 2016 pentru o majoritate PSD-ALDE. Faceţi diferenţa între votul la parlamentare, europarlamentare şi locale. Am să rog pe cineva să vă explice semnificaţia fiecărui vot. Mai uşor cu ameninţările! Ştiu că vă puteţi da doctoratul în plângeri penale. Veţi  face plângere împotriva tuturor celor care nu v-au votat? Și nu o vor face pentru că nu inspiraţi încredere!” , a reacționat Viorica Dăncilă, în Plenul Parlamentului.

Viorica Dăncilă, replică tăioasă pentru Raluca Turcan și partidele din Opoziție. Sursa foto:digi24.ro
Viorica Dăncilă, replică tăioasă pentru Raluca Turcan și partidele din Opoziție. Sursa foto:digi24.ro

Cuvinte dure pentru membrii Opoziției: „Aţi devenit mult prea devreme aroganţi şi vă va duce la pierzanie”

Totodată, prim-ministrul României a criticat în termeni duri membrii Partidului Național Liberal și a celorlate formațiuni politice din Opoziție, pe care îi acuză că, în lipsa argumentelor solide, promovează ura, recurgând la jigniri, pentru a prelua guvernarea țării.

Oamenii nu apreciază ura, jignirile. Aş fi vrut să veniţi cu argumente. Dacă tot vorbiţi de partide mici, cred că faceţi referire la partidul care v-a promovat, PDL. Aţi devenit mult prea devreme aroganţi şi vă va duce la pierzanie. Ne vom vedea la următoarele alegeri generale şi vom vedea dacă veţi vorbi în acelaşi mod. Nu aveţi un plan de guvernare. Deci cum vreţi să guvernaţi ţara asta?!” , a mai spus Viorica Dăncilă.