News

Raluca Turcan vorbește despre majorarea pensiilor cu 25%: ”Cine spune că nu se poate, răspândește fake news”

Fost ministru al muncii, Raluca Turcan spune că pensiile ar putea fi majorate cu 25%, în ciuda informațiilor propagate de PSD prin spațiul public.
31.10.2022 | 16:50
Raluca Turcan vorbeste despre majorarea pensiilor cu 25 Cine spune ca nu se poate raspandeste fake news
Raluca Turcan, despre majorarea pensiilor cu 25%. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Turcan a catalogat drept ”fake news” informațiile conform cărora pensiile nu pot fi majorate mai mult de 10-15% pentru că ar exista un plafon impus de UE, care nu permite României să cheltuiască mai mult de 9.4% din PIB pentru pensii.

Raluca Turcan, despre majorarea pensiilor cu 25%

Turcan insistă că acest plafon nu ar fi atins chiar dacă pensiile ar fi cu majorate cu 25%, astfel că nu înțelege de ce actualul ministru al muncii Marius Budăi nu face nimic concret în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să combat o falsă idee, că pensiile în România nu pot să crească pentru că există un plafon maxim de 9.4% din PIB, care nu permite această creștere de pensii.

Aceasta e o temă falsă, chiar dacă ar crește pensiile cu 25% tot nu am atinge acel plafon de 9.4% din PIB.

ADVERTISEMENT

E o abordare care a început încă din prima zi a actualului ministru al muncii pentru a crea ideea unei conspirații, pentru că cei din PSD își doresc să crească pensiile cu orice procent, dar nimeni nu-i lasă. E un fake news, pensiile pot să crească atât cât e decizia politică. Ministrul muncii e cel care pune cifrele cu variante diferite de creștere a pensiilor”, a transmis Turcan, în direct la Digi 24.

Fostul ministru crede că PSD se folosește de arma creșterii pensiilor în mod electoral, pentru a convinge pensionarii că doar PSD le vrea binele, în schimb PNL s-ar opune majorării pensiilor.

ADVERTISEMENT

”În contextul în care anual se transferă miliarde de lei de la bugetul de stat, ministrul poate stabili cu cât cresc pensiile. Cred că pensiile pot să crească minim 10%, dar tema falsă că procentul d 9.4% din PIB nu le permite e o temă falsă.

PSD-iștii au luat această temă în brațe, la modul conștient. Vor să manipuleze milioane de pensionari, se înceapă transmiterea mesajului că PNL e indiferent”, a completat Turcan.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii Marius Budăi a fost în ultima vreme ținta deputatului PNL Gabriel Avramescu, dar și a europarlamentarului Rareș Bogdan. Liberalii îl critică pe Budăi pentru că e prezent foarte des la televiziuni unde ”doar se plânge” de soarta pensionarilor din țara noastră, fără să ia nicio măsură concretă.

”L-aţi auzit să vorbească despre proiecte, despre dezvoltare. Cu promisiuni de majorări de pensii au încercat mereu să câştige capital electoral, şi din păcate, au şi reuşit.

Domnul Budăi, care în ultima vreme a devenit plângăciosul naţional, se plânge la televizor de soarta pensionarilor, dar nu spune un lucru: că până la finele anului trebuia să vină cu o nouă lege a pensiilor, e un jalon asumat prin PNRR, în momentul în care a fost stabilit”, a transmis Avramescu.

ADVERTISEMENT