Sport

Rămân 16 echipe în Liga Florilor şi la anul?! Propunerea controversată care poate schimba regulamentul. Exclusiv

Sezonul din Liga Florilor se apropie de final, însă deocamdată nu se ştie câte echipe vor fi în competiţie în sezonul viitor după o propunere controversată de schimbare a regulamentului.
31.05.2021 | 16:32
Raman 16 echipe in Liga Florilor si la anul Propunerea controversata care poate schimba regulamentul Exclusiv
Rămân 16 echipe în Liga Florilor şi la anul?! Propunerea controversată care poate schimba regulamentul. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a câştigat al cincilea titlu de campioană în Liga Florilor. “Tigroaicele” nu mai au nicio miză în ultimele trei etape, care se desfăşoară în Bucureşti în aceste zile, în ultimul mini-turneu al stagiunii.

Rămân 16 echipe în Liga Florilor şi la anul?! Propunere controversată

În birouri însă, apele sunt destul de agitate. FANATIK a aflat că cei de la SCM Craiova au lansat o propunere prin care numărul de echipe din Liga Naţională să rămână la 16 şi în stagiunea viitoare.

ADVERTISEMENT

După dificultăţile generate de pandemie, în Consiliul de Administrație al FRH s-a decis ca în acest sezon să participe 16 echipe pe prima scenă, însă doar pentru această stagiune, ca apoi, numărul de echipe să revină la 14. Se apropie finalul sezonului şi propunerea de schimbare a numărului de echipe este una controversată.

Pentru SCM Craiova ar fi un avantaj ca sistemul să rămână la fel ca în acest sezon, în condiţiile în care echipa antrenată de Bogdan Burcea este la baraj, fiind pe locul 11. Ar putea profita de această schimbare de regulament şi CS Mioveni, cealaltă echipă aflată pe locurile de baraj.

ADVERTISEMENT

Mai multe echipe nu sunt de acord și acuză!

Dacă ar rămâne 16 echipe în Liga Florilor ar însemna ca la baraj să participe formaţiile de pe locurile 13 şi 14. Astfel, U Cluj şi CSM Galaţi ar mai primi o şansă de a rămâne în Liga Naţională, ele fiind retrogradate direct în actualul sistem.

Însă, mai multe echipe care au încheiat peste linie nu sunt de acord. Mai mult, unii conducători de club susţin că cei din FRH iau în calcul susținerea acestei propuneri din rațiuni de campanie electorală, având în vedere că se apropie alegerile.

ADVERTISEMENT

Dacă noua propunere va fi aprobată, SCM Craiova şi CS Mioveni ar fi salvate, iar U Cluj şi CSM Galaţi ar juca meciurile de baraj împotriva Coronei Braşov şi a lui CSM Roman. Totul se va decide în marţi.

Sezon dificil pentru cluburi! Costuri mai mari din cauza pandemiei

Totodată, din stagiunea viitoare se va renunţa la sistemul de mini-turnee gândit de FRH pentru acest sezon pandemic şi, cel mai probabil, se va reveni la sistemul clasic de desfăşurare a meciurilor tur-retur.

ADVERTISEMENT

Acest sezon a fost unul dificil pentru multe cluburi. Din cauza pandemiei, au apărut costuri suplimentare pentru testările anti-COVID, iar numărul de cazări efectuate în hoteluri a crescut semnificativ în sistemul de mini-turnee disputate pe teren neutru.

CSM București, al 5-lea trofeu!

Începutul stagiunii a fost unul greoi şi sezonul a ajuns la jumătate abia în luna aprilie. Însă, conducerea FRH a găsit o soluţie prin care să se desfăşoare toate meciurile până la începutul lunii iunie, când trebuie predată lista participantelor în cupele europene la EHF.

CSM Bucureşti a câştigat al 5-lea titlu de campioană din palmares. “Tigroaicele” au câştigat la pas campionatul, singurul pas greşit de până acum fiind în faţa lui U Cluj, 27-27, în luna martie a acestui an.

  • 16 echipe au participat în Liga Florilor în acest sezon 
  • 39 de zile este intervalul de timp în care s-au jucat cele 15 etape ale returului
ADVERTISEMENT