Fotbal international

Șumudică, out de la Rizespor? „Rămân dacă retrogradăm” s-a transformat în „Nici Mourinho nu ar reuși”

27.02.2021 | 18:20
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a vorbit în presa din Turcia după remiza dintre Rizespor și Sivasspor și a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să plece de la clubul pe care l-a preluat la mijlocul lunii ianuarie.

Fostul antrenor al lui Gaziantep este total dezamăgit de condițiile de lucru de la formația care activează în orașul în care s-a născut controversatul președinte al Turciei, Recep Erdogan.

ADVERTISEMENT

Șumudică a dat vina pe jucători după ce Rizespor a bifat încă un meci fără victorie și a sugerat că lipsa de valoare a acestora este motivul pentru care Rizespor este la doar trei puncte deasupra locurilor retrogradabile.

Șumudică, out de la Rizespor? Și-a acuzat jucătorii după 0-0 cu Sivasspor

Rizespor a reușit să bifeze cea de-a șaptea partidă consecutivă fără victorie! Dintre acestea, la ultimele cinci a stat pe bancă tehnicianul român Marius Șumudică, cel care a pregătit online și meciurile precedente din seria nefastă.

ADVERTISEMENT

Deși a declarat că apreciază foarte mult conducerea clubului și că este dispus să rămână la Rizespor chiar și după o eventuală retrogradare, fostul antrenor al Rapidului și al Astrei Giurgiu a lansat o serie de critici dure împotriva propriilor jucători, după remiza 0-0 cu Sivasspor, de pe teren propriu.

„Eu am aici un contract, dar dacă nu sunt mulțumiți de mine cei din conducere, putem să ne așezăm la masă și să discutăm. Nici Jose Mourinho nu ar reuși, dacă ar veni aici. Fotbaliștii mei nu pot face un dribling, nimic!

ADVERTISEMENT

Am jucat 11 contra 10 timp de 80 de minute și nu am reușit să trimitem măcar un șut pe poartă. Eu nu pot controla așa ceva, nu e joc video să îi dirijez cu maneta. Există o limită la ceea ce pot face.

Toate cunoștințele mele de antrenor au fost puse în aplicare pentru a reuși ceva bun cu echipa. Vin la baza de pregătire cu 3-4 ore înainte de antrenamente în fiecare zi, ca să pregătesc totul.

ADVERTISEMENT

Poate greși, uneori, și antrenorul. Unal Karama, Tomas, Ismail Kartal nu sunt manageri buni, nici Șumudică nu e un antrenor bun. Atunci cine ar trebui să vină și să lucreze cu echipa asta?”, a declarat Șumudică după meci, citat de Sabah.

Ce spunea în urmă cu zece zile: „Sunt lucruri de care nu m-am lovit în carieră”

Deși își sublinia atașamentul față de club și declara că ar vrea să rămână și dacă retrogradează, Șumudică sublinia încă din urmăa cu mai bine de o săptămână că are de a face cu un lot compus din jucători de o valoare foarte scăzută.

El a anunțat că e nevoie de eforturi importante din partea conducerii pentru a putea crea o echipă care să facă față pe prima scenă din Turcia și care să aibă pretenții la rezultate notabile.

„Sper din toată inima să salvez echipa, deși e o echipă care nu e formată de mine. E complicată lupta pentru salvarea de la retrogradare, oricine bate pe oricine. Acum și-au revenit toți jucătorii, dar suferă, e incredibil că vin jucătorii să îmi spună că ei n-au făcut într-un an și jumătate dueluri 1 contra 1 sau 2 contra 2.

Dar sunt lucruri de care te lovești ca antrenor. Pentru mine e prima oară. Când iei o echipă din mers, e dificil să cunoști jucătorii, să îți implementezi filozofia. Când am ajuns eu aici, câștigaseră un meci din ultimele șapte.. Mă bat până la sfârșit. Și dacă retrogradez, asta este, sunt antrenori mari care au fost puși în situația asta. 

Dacă reușesc să iau pașaportul și să pot antrena în Liga 2, este datoria mea și voi rămâne și acolo în încercarea de a-i promova. Nu mă gândesc să dau bir cu fugiții. Nu am vrut să vin să schimb tactic prea multe, ei au făcut marcaj om la om până acum și nu am vrut să îi forțez eu să treacă la marcaj în zonă.

Nici nu s-a discutat cu ei, unii nici nu merită să continue la nivelul primei divizii. Acest lucru este important și pentru mentalul lor, nu știu dacă mai continuă, nu au motivație. Așa că după meciul cu Erzurum am vrut să plec. Dar bașcanul nu a vrut să audă așa ceva,  a zis că vrea să meargă mai departe cu mine, că sunt cel mai bun antrenor din Turcia”, spune atunci Șumudică.

ADVERTISEMENT