News

Rămâne Dan Barna vicepremier dacă pierde lupta din USR PLUS? ”Nu văd legătura între alegeri și funcția administrativă”

Dan Barna va rămâne vicepremier și dacă pierde lupta din USR PLUS. Actualul co-lider al formațiunii spune că nu vede legătura între cele două lucruri.
26.08.2021 | 08:29
Ramane Dan Barna vicepremier daca pierde lupta din USR PLUS Nu vad legatura intre alegeri si functia administrativa
ADVERTISEMENT

Dan Barna, co-președinte al USR PLUS, spune că nu are niciun motiv să demisioneze din funcția de vicepremier în cazul în care pierde lupta internă din partid la congresul din octombrie.

Întrebat fiind dacă rămâne în Executiv după lupta pentru putere din partid, Barna spune că nu vede ”legătura” între alegeri şi funcţia administrativă.

ADVERTISEMENT

Reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, afirmase în urmă cu 3 săptămâni că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă va pierde lupta cu Florin Cîțu.

Dan Barna nu pleacă din Guvern dacă pierde lupta internă din USR PLUS: ”Nu văd o legătură între cele două”

Dan Barna spune că nu va face o dramă în cazul în care va pierde lupta cu Dacian Cioloș, la congresul USR PLUS din octombrie.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, acesta afirmă că nu are nicio problemă în cazul în care în care la nivel de conducere a partidului se vor decide schimbări.

Co-liderul formațiunii aflate la guvernare este convins că o nouă împărțirea la nivel ministerial ar aduce o pierdere de câteva luni pentru România.

ADVERTISEMENT

”Nu văd o legătură între cele două. Va fi o decizie a partidului în orice moment şi am spus: eu nu am dramatisme în politică. Adică nu sunt: dom-le, dacă pierd plec acasă, încep să plâng, îmi iau cutia, iau fotografia, guma de şters şi plec aşa, cu o privire de jelanie înspre partid sau înspre Guvern.

Nu despre asta este vorba. Dacă vom decide să schimbăm ceva, nu am nicio problemă. Mi se pare însă că proiectul acesta în stabilitatea aceasta a structurii guvernamentale e foarte important, exact pentru şansa de a face reforme.

ADVERTISEMENT

Pentru că dacă după congrese intrăm din nou într-o dezbatere despre hai să facem din nou cărţile, hai să împărţim ministere, hai să vedem pe cine pe unde punem, mai ardem încă trei-patru luni din care România din nou nu va înţelege nimic”, a afirmat Dan Barna, miercuri, la TVR.

Barna a mai puncta faptul că, indiferent de rezultatul alegerilor pentru şefia USR-PLUS, va rămâne în partid pentru că ”suntem într-un maraton şi nu într-un sprint hăbăuc prin parc”.

  • 2 octombrie este data programată pentru congresul USR PLUS 

Ce spunea Ludovic Orban despre situația sa din PNL

Dacă Dan Barna nu ia în considerare o plecare din funcție, colegul său de coaliție, Ludovic Orban, este mult mai decis.

La începutul lunii august, acesta a susținut că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă va pierde alegerile din PNL.

”Eu dacă pierd alegerile… eu îmi scriu dinainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL și nu câștigă competiția, ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă?”, a spus Orban.

ADVERTISEMENT