Sport

Rămâne Mirel Rădoi la echipa națională? Anunțul făcut de Răzvan Burleanu, președintele FRF

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat la finalul ședinței Comitetului Executiv că decizia în ceea ce privește continuarea activității lui Mirel Rădoi la națională va fi luată după meciurile cu Islanda și Liechtenstein.
03.11.2021 | 18:18
Ramane Mirel Radoi la echipa nationala Anuntul facut de Razvan Burleanu presedintele FRF
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României mai are de jucat două partida în campania de calificare la Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar. Confruntările vor avea loc pe 11 noiembrie, pe stadionul Steaua, și pe 14 noiembrie, la Vaduz.

Răzvan Burleanu a avut mai multe întâlniri cu Mirel Rădoi

După victoria la limită împotriva Armeniei, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că va renunța la funcție după ultimul meci din preliminarii, deoarece mandatul lui se termină în noiembrie, astfel că nu va mai sta pe bancă și la eventualele partidele din baraj

ADVERTISEMENT

La finalul ședinței Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal care a avut loc miercuri, Răzvan Burleanu, președintele FRF, făcut unele declarații. „Au existat mai multe întâlniri, la care am participat eu, directorul tehnic și selecționerul, care nu s-a artătat deranjat de nimic.

Răzvan Burleanu pune interesul naționalei mai presus de orice

De data aceasta, s-a discutat și prelungirea contractului cu Mirel Rădoi. În toată această relație, începută în 2018, a existat respect și încredere, așa cum am avut-o cu fiecare selecționer.

ADVERTISEMENT

Cu excepția unuia. Din păcate pentru el, Federația a refuzat să-i plătească acea clauză lui Victor Pițurcă. În rest, am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii.

Concluzia acestor întâlniri este că vom lua o decizie, împreună, după aceste două meciuri, care sunt extrem de importante pentru noi. După aceste meciuri, vom anunța decizia. În momentul de față, toate variantele sunt pe masă.

ADVERTISEMENT

Vom pune mai presus de orice interesul echipei naționale, care a înregistrează un trend ascendent de la meci la meci. Ne dorim ca, pentru luna noiembrie, să păstrăm coeziunea grupului și să obținem maximum”, a declarat Burleanu.

Mirel Rădoi este prima opțiune a lui Răzvan Burleanu

Președintele FRF a mai precizat că instituția pe care o conduce nu are un o variantă de înlocuitor pentru Mirel Rădoi. „Prima opțiune este Mirel Rădoi, astfel că, până nu vom ști decizia finală, nu vom negocia cu un alt antrenor”, a anunțat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

N-am fost surprins de anunțul lui Rădoi privind plecarea de la națională. De-a lungul acestei colaborări, a apărut și acest scenariu. Trebuie să înțelegem toată această presiune la care Rădoi a fost supus, în special în prima parte a acestui an.

A luat echipa națională de pe un loc de baraj și lasă România în aceași loc. De asta nu am fost surprins. Ceea ce pot să vă spun e că prioritatea numărul unu e Rădoi. Vom respecta contractul până la final”, a mai declarat șeful FRF.

Naționala României este la mâna ei

În acest moment, Germania este liderul Grupei J, cu 21 de puncte după opt etape și nu mai are cum să fie detronată. România a acumulat 13 puncte și este urmată de Macedonia de Nord și Armenia, ambele cu 12 p, Islanda 8 p și Liechtenstein 1 p.

Au mai rămas de jucat următoarele confruntări: România – Islanda, Armenia – Macedonia de Nord și Germania – Liechstenstein pe 11 noiembrie, plus Liechstenstein – România, Armenia – Germania și Macedonia de Nord – Islanda pe 14 noiembrie.

ADVERTISEMENT