Sport

Rămâne Ronald Koeman la Barcelona?! Catalanii trebuie să plătească scump dacă vor să-l demită

Barcelona nu poate renunța atât de ușor la Ronald Koeman. Olandezul trebuie să încaseze o sumă record în cazul demiterii.
27.05.2021 | 20:50
Ramane Ronald Koeman la Barcelona Catalanii trebuie sa plateasca scump daca vor sal demita
ADVERTISEMENT

Deși a ratat principalele obiective (n.r. titlul în La Liga și trofeul Champions League), înlăturarea lui Ronald Koeman nu mai pare atât de sigură. Pentru a-i rezilia contractul scadent abia anul viitor, catalanii trebuie să-i achite olandezului nu doar salariul, ci și despăgubiri uriașe.

Având în vedere că acestora li se adaugă și clauza de reziliere cu federația din Țările de Jos, vorbim despre aproape 18 milioane de euro, sumă deloc ușor de suportat în contextul problemelor financiare cu care se confruntă clubul.

ADVERTISEMENT

Potrivit Goal.com, balanța contabilă a indicat o depășire cu peste 50 de milioane de euro a plafonului impus tuturor cluburilor care evoluează în La Liga. Mai exact, cinci dintre jucătorii aflați în lot la ora actuală acoperă o treime din bugetul total destinat salariilor.

Demiterea lui Ronald Koeman o costă scump pe Barcelona

Dacă își dorește să abordeze viitorul sezon cu un alt antrenor, Barcelona se vede nevoită să-i achite lui Ronald Koeman 18 milioane de euro, după cum urmează: 7,2 milioane salariul pentru ultimul sezon de angajament și 5,8 milioane ca despăgubire pentru ruperea înțelegerii, cărora li se adaugă 5 milioane reprezentând clauza de reziliere cu federația batavă.

ADVERTISEMENT

Banii au fost achitați de tehnician în 2020 – când acesta a pus punct mandatului de selecționer al Olandei – și îi vor fi restituiți în momentul demiterii. Un singur trofeu a reușit Koeman să cucerească în primul sezon pe banca tehnică a catalanilor: Cupa Spaniei, după o finală câștigată cu 4-0 în fața lui Athletic Bilbao.

Ce riscă Barcelona pentru depășirea plafonului de costuri

Având în vedere că balanța financiar-contabilă a indicat o depășire cu 50 de milioane de euro a pragului financiar, Barcelona va trebui să reducă semnificativ costurile în următoarea perioadă. Sarcină deloc ușoară pentru echipa care are cel mai mare fond salarial din lume.

ADVERTISEMENT

De altfel, cinci dintre jucătorii aflați la ora actuală în lotul catalanilor acoperă o treime din suma totală destinată salariilor. Este vorba despre Miralem Pjanic (15 milioane de euro pe an), Frenkie de Jong (17,2 milioane), Philippe Coutinho (31,5 milioane) și Ousmane Dembele (24 de milioane). Pentru aceștia, clubul cheltuie anual aproximativ 115 milioane de euro.

Chiar dacă penalizările nu sunt posibile în momentul de față, există două variante: deducerea sumei respective din salariile jucătorilor în anul viitor sau restricționarea transferurilor, caz în care singura soluție rămâne aducerea unor jucători liberi de contract.

ADVERTISEMENT

Primul jucător care își critică antrenorul: „Am un gust amar”

În altă ordine de idei, Miralem Pjanic, mijlocașul adus vara trecută de la Juventus, la schimb cu brazilianul Arthur Melo, nu s-a sfiit să arunce „săgeți” în direcția antrenorului Ronald Koeman, după ce Barcelona a încheiat sezonul pe un dezamăgitor loc trei, în spatele rivalelor Atletico și Real Madrid.

Să respectăm această echipă. Să dăm totul pe teren și în afara lui. Asta merită Barcelona și asta am făcut eu și coechipierii mei din prima zi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

Acest sezon îmi lasă un gust amar și niște întrebări care așteaptă încă răspunsuri. Vă îmbrățișez catalanilor, ne vedem curând”, a transmis bosniacul de 31 de ani.

ADVERTISEMENT