Sport

Rămâne Xavi Pascual la Dinamo? Ce a decis tehnicianul spaniol după oferta „de nerefuzat” pusă pe masă de PSG

Xavi Pascual, antrenorul celor de la Dinamo București, a luat o decizie în privința viitorului său pe banca „dulăilor” după ce a fost ofertat de PSG.
12.12.2022 | 19:16
Ramane Xavi Pascual la Dinamo Ce a decis tehnicianul spaniol dupa oferta de nerefuzat pusa pe masa de PSG
Xavier Pascual și-a prelungit contractul cu Dinamo. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo traversează o perioadă entuziasmantă în Liga Campionilor. Formația pregătită de Xavi Pascual a remizat cu PPD Zagreb după ce înregistrase trei victorii consecutive în cea mai titrată competiție a handbalului european și a urcat pe locul 4 în grupa A. Antrenorul iberic, care este și selecționerul României, a primit o ofertă din partea „granzilor” de la PSG, însă a decis să rămână la București.

Xavi Pascual și-a prelungit contracul cu Dinamo

Xavi Pascual este unul dintre cei mai buni antrenori de handbal din lume. Fostul tehnician al Barcelonei a fost intens curtat de PSG deși mai avea contract cu Dinamo până în vara lui 2024. Antrenorul iberic a primit cu brațele deschise propunerea „câinilor roșii” și a semnat o nouă înțelegere valabilă până în 2026.

ADVERTISEMENT

„Dinamo este un club uimitor. Nu m-a interesat ce a scris presa sau ce zvonuri au apărut. Am ales Dinamo pentru că mă simt bine aici, managementul este perfect pentru mine. Familia mi-a acceptat decizia în totalitate. Decizia a fost ușoară când avem astfel de fani, suporterii au influențat decizia mea”, a declarat Xavi Pascual, în cadrul unei conferințe de presă.

Triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Xavi Pascual domină alături de Dinamo „Liga Zimbrilor”. „Alb-roșii” se află pe locul 1 campionat cu 45 de puncte după 15 meciuri, la 10 puncte distanță de locul 2 ocupat de CSM Constanța.

ADVERTISEMENT

Xavi Pascual a refuzat oferta celor de la PSG: „A existat, a fost certă, iar plecarea nu ţinea de club”

Adrian Popa, președintele CS Dinamo, a dezvăluit că oferta francezilor pentru Xavi Pascual a existat, iar decizia de a rămâne pe banca „dulăilor” i-a aparținut în totalitate antrenorului spaniol. De asemenea, Popa a precizat că obiectivul campioanei României este calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor.

„În ultimul timp au fost o serie de zvonuri, confirmate ulterior, privind posibila plecare a antrenorului Xavier Pasqual la Paris Saint Germain. Oferta a existat, a fost certă, iar plecarea nu ţinea de club, în sensul în care antrenorul avea o clauză care putea fi activată şi atunci noi ieşeam simplu din ecuaţie.

ADVERTISEMENT

Au fost mai multe întâlniri între club şi antrenor pentru a încerca să vedem dacă drumurile pot continua împreună sau ne separăm. Concluzia s-a materializat, în sensul în care contractul antrenorului Xavier Pasqual cu CS Dinamo a fost prelungit până în 2026.

Dânsul a reuşit aici să schimbe o mentalitate pe care noi nu o aveam şi tot ce se întâmplă azi la Dinamo se face la parametrii cei mai înalţi. De aceea eu îi mulţumesc şi îi spun că îi suntem alături în acest proiect şi sper să ducem la îndeplinire toate clauzele şi aspectele pe care ni le-am propus până în 2026.

ADVERTISEMENT

Obiectivul nostru până în 2026, data până când am prelungit, este de a intra în Final4-ul Ligii Campionilor. Şi eu sunt sigur că ni-l vom îndeplini”, a declarat Adrian Popa, în cadrul unei conferințe de presă.

Dinamo, neînvinsă de patru meciuri în Liga Campionilor

Xavi Pascual a venit pe banca lui Dinamo în 2021 și a reușit să înregistreze performanțe notabile alături de handbaliștii „alb-roșii”. Formația din Ștefan cel Mare a pus capăt unei serii de trei victorii consecutive în Liga Campionilor după ce a remizat, scor 27-27 în Sala Polivalentă cu PPD Zagreb. Ultima înfrângere în Champions League a lui Dinamo era administrată chiar de PSG pe 26 octombrie, scor 29-36.

Totuși, „dulăii” păstrează șanse pentru un loc în optimile de finală ale competiției după ce au strâns 10 puncte în 9 partide. Campioana României mai are un singur duel de disputat în acest an, când vor primi vizita celor de la Veszprem, pe 15 decembrie, ora 19:45.

ADVERTISEMENT